compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > A Passage to India

A Passage to India

***1/20
Waardering: 3.3/5

drama

Pitch van A Passage to India
Brits India, 1920. Spanningen tussen Indiers en Britten komt tot een hoogtepunt wanneer een Britse vrouw een jonge Indiase dokter beschuldigd van verkrachting.
Delen op facebook
A Passage to India
1984, 163 min,
bijzonderheden over A Passage to India
Gebaseerd op het roman van E. M. Forster. De koloniale relaties en de aard van herinneringen staan centraal. Laatste film van David Lean is opgenomen in TV-formaat en niet in breedbeeld, Leans handelsmerk. Winnaar van drie Golden Globes en twee Oscars, waaronder één voor de bijrol van actrice Peggy Ashcroft.
Aanloop van A Passage to India
David Lean wordt gezien als één van de belangrijkste Britse regisseurs, vooral bewonderd voor zijn vakmanschap en acteursregie. Hij regisseerde o.a. Lawrence of Arabia, The Bridge on the River Kwai, Brief Encounter, Great Expectations en Doctor Zhivago.
BioscoopAgenda van A Passage to India

A Passage to India in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je A Passage to India zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Brits India, 1920. Spanningen tussen Indiers en Britten lopen op wanneer een Britse vrouw een Indiase dokter beschuldigd van verkrachting.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen