compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

A White, White Day

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van A White, White Day

A White, White Day filmstill

A White, White Day filmstill

Delen op facebook
A White, White Day
Nederlandse première: 13-2-2020
Denemarken, IJsland, Zweden, 2019, 109 min,

In A White, White Day rouwt Ingimundur twee jaar na een fatale ongeluk nog steeds om zijn vrouw. Dan krijgt hij het vermoeden dat zijn vrouw iets had met een dorpsgenoot. Geleidelijk neemt zijn obsessie voor het ontdekken van de waarheid toe en begint hij zichzelf en zijn geliefden onvermijdelijk in gevaar te brengen.

Bekijk bij:

A White, White Day trailer en bijzonderheden

De film won prijzen in Cannes Film Festival 2019, Montréal Festival of New Cinema 2019, Rotterdam International Film Festival 2018 en Torino Film Festival 2019.

Trailer van A White, White DayBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A White, White Dayhttps://i1.ytimg.com/vi/oLIvjEJXhn4/hqdefault.jpg2019-12-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Hlynur Palmason maakte eerder Winter Brothers (2017).
Acteur Ingvar Eggert Sigurðsson was eerder te zien in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018), "Everest" (2015) en Reykjavik-Rotterdam (2008).

A White, White Day - Bioscopen, Tijden & Tickets

A White, White Day in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je A White, White Day zien? Koop of huur de film hier:Ingimundur rouwt na twee jaar nog steeds om zijn vrouw. Dan krijgt hij het vermoeden dat zijn vrouw iets had met een dorpsgenoot.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt. A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses and Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

Productiemaatschappij: Danish Film Institute, Danmarks Radio (DR), Film i Väst (in co-production with), Glassriver (in association with), Iceland's Ministry of Industry and Commerce, Icelandic Film Center, Join Motion Pictures, Kukl, Media Programme of the European Union, Nordisk Film- & TV-Fond, Ríkisútvarpið-Sjónvarp (RÚV), Sena, Snowglobe Films, Swedish Film Institute