compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Aaltra

Aaltra

**1/200
Waardering: 2.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

filmhuis, komedie, road movie

Pitch van Aaltra
Aaltra 1
Aaltra 1
Delen op facebook
Aaltra
Nederlandse première: 9-9-2004
België, 2004, 92 min,
Ben en Gus zijn buren in een klein Belgisch gehucht, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Een samenloop van omstandigheden leidt tot een vechtpartij en een ongeluk op een landbouwmachine. In het ziekenhuis blijken ze beiden tot onder hun middel verlamd. Ze verwerpen de mogelijkheid van zelfmoord en ondernemen in plaats daarvan een reis naar Finland, om de fabrikant van het landbouwwerktuig dat hun handicap heeft veroorzaakt te zoeken. Tijdens hun reis veranderen de verhoudingen tussen de twee kemphanen en hun kijk op de wereld.
bijzonderheden over Aaltra
Een roadmovie voor rolstoelgebruikers: zwarte humor in Waalse stijl. Dit speelfilmdebuut van Benoît Delépine en Gustave Kervern is consequent en oneerbiedig, droogkomisch en innemend. Ze draaiden de film in schitterend zwart-wit cinemascope, waardoor de diverse landschappen optimaal tot hun recht komen. De regisseurs nemen zelf ook op stoïcijnse wijze de hoofdrollen voor hun rekening. Daarnaast strikten zij een heel behoorlijke cast van cameo's, waaronder een handvol beroemde Belgen en de bekende Finse regisseur Aki Kaurismäki.
Aanloop van Aaltra
Benoît Delépine en Gustave Kervern deden hun eerste ervaring (gedurende 15 jaar!) op bij de televisie waar ze sketches schreven en speelden. Dit is hun speelfilmdebuut als regisseurs.
BioscoopAgenda van Aaltra

Aaltra in de bioscoop

Wil je Aaltra zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De Waalse buren Ben en Gus komen beiden in een rolstoel terecht. Ze haten elkaar, maar gaan desondanks samen op reis. Langzaam verandert hun onderlinge verhouding en hun kijk op de wereld.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen