compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Advocaatje Leef je Nog?

Advocaatje Leef je Nog?

***1/20
Waardering: 3.3/5

documentaire, filmhuis

Pitch van Advocaatje Leef je Nog?
Documentaire over morele dilemma's binnen de advocatuur en de consequenties van dit vak voor het persoonlijk leven van hen die het uitoefenen, aan de hand van de ervaringen van strafpleiter mr. Paul Bovens, die na een bomaanslag op zijn kantoor zijn praktijk sloot.
Delen op facebook
Advocaatje Leef je Nog?
Nederlandse première: 20-5-2004
Nederland, 2004, 52 min,
bijzonderheden over Advocaatje Leef je Nog?
Eind mei 2001 gooien onbekenden vanuit een auto een bom in het Utrechtse kantoor van strafrechtadvocaat mr. P. Bovens. ''Heeft u vijanden?'' vraagt een tv-journalist aan de immer onverstoorbaar ogende strafpleiter. ''Niet dat ik weet'', antwoordt deze gedecideerd. Enkele maanden later sluit Bovens zijn praktijk. De aanslag zou gepleegd kunnen zijn door mensen uit het milieu dat Bovens verdedigde. Nu bezint hij zich op de vraag of hij in zijn werk, maar ook in zijn privé-leven de juiste keuzes heeft gemaakt en op de vraag hoe hij een tweede carrière vorm moet geven.
Aanloop van Advocaatje Leef je Nog?
Jeroen Berkvens (1968) studeerde Audiovisuele Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda. Naast regisseren produceert hij documentaires. Hij maakt deel uit van de tv-redactie van de Humanistische Omroep en doceert sinds 1998 AV-vormgeving aan de academie in Breda. Hij regisseerde ook A Skin Too Few: The Days of Nick Drake (2000).
Recensies van Advocaatje Leef je Nog?
BioscoopAgenda van Advocaatje Leef je Nog?

Advocaatje Leef je Nog? in de bioscoop

Wil je Advocaatje Leef je Nog? zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Advocaatje Leef je Nog?.


Documentaire over morele dilemma's binnen de advocatuur, aan de hand van de ervaringen van strafpleiter mr. Paul Bovens, die na een bomaanslag op zijn kantoor zijn praktijk sloot.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen