compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > After the Wedding

After the Wedding

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

drama

Pitch van After the Wedding
Delen op facebook
After the Wedding
Nederlandse première: 3-10-2019
Verenigde Staten, 2019, 112 min,
Isabel is de directeur van een noodlijdende weeshuis in Calcutta en ontvangt een uitnodiging van één van haar weldoeners in New York te ontmoeten. De zakenvrouw stelt Isabel voor een moeilijke keuze, zowel zakelijk als privé.
trailer en bijzonderheden over After the Wedding
Dit is een remake van de originele film uit 2006 met Mads Mikkelsen ("Hanniba"l, The Hunt en "Dr. Strange") en Sidse Babett Knudsen ('Borgen' en The Duke of Burgundy, 2014).
Aanloop van After the Wedding
Scenarist Suzanne Bier schreef ook het scenario van het origineel en regisseerde het ook.
Regisseur Bart Freundlich — in het echt getrouwd met Julianne Moore — regisseerde eerde Moore en Billy Crudup in Trust the Man (2005). Michelle Williams en Julianne Moore werkten eerder samen aan Wonderstruck (2017).
BioscoopAgenda van After the Wedding

After the Wedding in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Michelle Williams speelt Isabel, de manager van een weeshuis in Calcutta., die op een uitnodiging ingaat van zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt.
De film is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel, destijds geregisseerd door Suzanne Bier, die ook nu het script heeft geschreven.