compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU

Almanac of Fall

***1/20
Waardering: 3.5/5

Öszi almanach

Pitch

Zeer minutieus gechoreografeerd drama over de vijf bewoners van een groot appartementsgebouw die wanhopig proberen met elkaar te communiceren. Ze maken voortdurend ruzie, plegen bedrog over geld, veroorzaken seksuele spanningen, laten hun angsten en eenzaamheid blijken, snakken naar liefde, klampen zich aan elkaar vast en haten zichzelf erom.
Delen op facebook
Almanac of Fall
Hongarije, 1984, 119 min,

bijzonderheden

De emotionele broeikasatmosfeer doet denken zowel aan Strindberg als aan Cassavetes en Bergman, terwijl de visuele stijl (contrapuntisch, kleurgecodeerd, vervormende camerahoeken) herinneren aan Peter Greenaway en Raul Ruiz.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Hongaar Béla Tarr is zelfs in de wereld van de artcinema een buitenbeentje. Zijn films bevatten vaak extreem lange takes met personages die doelloos ronddolen. Geluk is een luxe die zij nooit zullen bezitten. Treurig, jawel, maar mooi treurig. Een diepere bedoeling heeft hij daar niet mee: ''Ik hou er niet van als mijn werk symbolisch, allegorisch of metafysisch wordt geïnterpreteerd.'' Tarr regisseerde o.a. ook Kárhozat (1988), Sátántangó (1994) en Werckmeister Harmóniák (2000).

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Mafilm

Cast & Regisseur