compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Apolonia, Apolonia

Pitch

In Apolonia, Apolonia begint een Deense filmmaakster de getalenteerde Apolonia Sokol - geboren in een underground theatergroep in Parijs en opgroeiend in een kunstenaarsgemeenschap- te filmen. Ze keert door de jaren heen steeds terug en ziet hoe Apolonia haar plek in de kunstwereld zoekt, worstelend met de kwellingen en geneugten van het vrouw-zijn.
Delen op facebook
Apolonia, Apolonia
Denemarken, 2022, 116 min,

Apolonia, Apolonia trailer en bijzonderheden

Gefilmd over een periode van dertien jaar.
De film won Beste film tijdens IDFA 2022 en de Dragon Award voor beste Scandinavische documentaire tijdens het Filmfestival van Göteborg 2023.

Trailer van Apolonia, ApoloniaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Apolonia, Apoloniahttps://i1.ytimg.com/vi/IARMK6mwhHg/hqdefault.jpg2023-02-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Lea Glob regisseerde eerder Venus (2016).
De Nederlandse film White Balls on Walls (2023) behandelt ook het fenomeen van hardnekkige onder representatie van onder meer vrouwen als kunstenaar.

Apolonia, Apolonia - Bioscopen, Tijden & Tickets

Apolonia, Apolonia in de bioscoop

Wil je Apolonia, Apolonia zien? Koop of huur de film hier:Apolonia - geboren in een underground theatergroep in Parijs en - groeide op in een kunstenaarsgemeenschap. 13 jaar lang wordt haar worsteling als vrouw in de kunstwereld gefilmd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Danish Documentary Production, HBO, Staron Film