compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Artemisia

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarSeks

Pitch

Artemisia Gentileschi wordt opgevoed in een klooster waar ze stiekem tekeningen maakt met zichzelf als model. Aan het eind van de 16e eeuw is het bijzonder ongewoon dat een vrouw schildert, laat staan dat ze naaktmodellen bestudeert. Na ontdekking van haar 'verderfelijke' bezigheid wordt haar vader, ontboden. Maar die is zelf schilder en onderkent haar talent: ze mag in zijn atelier komen werken.
Delen op facebook
Artemisia
Duitsland, Frankrijk, Italië, 1997, 97 min,

bijzonderheden

Over de Romeinse schilderes Artemisia Gentileschi (1593-1653) is veel geschreven door feministisch georiënteerde kunsthistorici: niet alleen omdat ze een van de eerste bekende vrouwelijke schilders was, maar ook omdat ze volgens een in 1612 tegen haar leermeester Agostino Tassi gevoerd proces het slachtoffer van verkrachting zou zijn geweest. De gruwelijkheid van Artemisia's in 1613 voltooide schilderij 'Judith die Holofernes onthoofdt' wordt dan al snel geïnterpreteerd als mogelijke wraakfantasie.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Agnès Merlet regisseerde ook "Son of the Shark" (1993).

Artemisia - Bioscopen, Tijden & Tickets

Artemisia in de bioscoop

Wil je Artemisia zien? Koop of huur de film hier:Het levensverhaal van de Romeinse schilderes Artemisia Gentileschi (1593-1653).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Première Heure, Urania Film

Cast & Regisseur

Miki Manojlovic

Agostino Tassi
Michel Serrault

Orazio Gentileschi
Agnès Merlet

Regisseur