compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

As You Like It

***00
Waardering: 3/5

Pitch

Rosalind - de dochter van een verbannen graaf - wordt verliefd op Orlando, de onterfde zoon van een van haar vaders vrienden. Zij verkleedt zich een jongen en reist met haar loyale nicht Celia naar haar vader in ballingschap. Observaties over de liefde en het leven volgen, vrienden worden gemaakt en liefdeskoppels gevormd.
Delen op facebook
As You Like It
Verenigd Koninkrijk, 1936, 96 min,

bijzonderheden

Nadat 'A midsummer night's dream' en 'Romeo and Juliet' begin jaren '30 met succes door Hollywood waren verfilmd, werd 'As you like it' de eerste Shakespeare-verfilming met een actieve cameravoering, zodat het niet leek of het publiek in de schouwburg naar het toneel zat te kijken. Cardiff en Harold Rosson deelden de credits als cameraman. Rosson kreeg later Oscarnominaties voor films als The Wizard of Oz, maar was indertijd vooral bekend door zijn korte huwelijk met Jean Harlow. Op de set ontbrak echter de chemie tussen de beide cameramannen en tussen de hoofdrolspelers. Olivier deed erg denigrerend over het Duitse accent van Bergner. Het gevolg was dat hij en Bergner weinig (liefdes)scènes 'echt' deelden. Hun werkuren waren zo gescheiden dat ze amper met elkaar in aanraking kwamen. Sommige scènes speelden ze tegenover <i>blind spots</i> waar de ander had moeten staan.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

As You Like It - Bioscopen, Tijden & Tickets

As You Like It in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je As You Like It zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rosalind - de dochter van een verbannen graaf - verkleedt zich een jongen en reist met haar loyale nicht Celia naar haar vader in ballingschap.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Inter-Allied

Cast & Regisseur

Laurence Olivier

Orlando, Son of Roland de Boys
Felix Aylmer

Duke Frederick
John Laurie (I)

Oliver, Son of Roland de Boys
Austin Trevor

Le Beau, Courtier Attending Duke Frederick
Henry Ainley

Exiled Duke
Paul Czinner

Regisseur