compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Augure

Omen

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Augure

Marc Zinga (Koffi)

Marc Zinga (Koffi)

Delen op facebook
Augure
Nederlandse première: 18-4-2024
België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zuid-Afrika, 2023, 90 min,

In Augure keert Koffi na achtien jaar terug naar Congo et zijn aanstaande Belgische vrouw. Hij was vergeten hoe complex familierelaties, tradities en het cultuur is in Kinshasa.

Augure trailer en bijzonderheden

Officiële inzending van België voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 96e Academy Awards in 2024, de film won tijdens het filmfestival van Cannes 2023 Un Certain Regard - New Voice Prize voor Baloji.

Naast de regie en het scenario verzorgde Baloji ook de kostuums en nam hij vier gloednieuwe albums op bij de film, gebaseerd op de hoofdpersonages.

Trailer van AugureBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Augurehttps://i1.ytimg.com/vi/BVZ7nkFha5Q/hqdefault.jpg2024-03-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji als regisseur, eerder was hij als acteur te zien in Binti (2019).

Marc Zinga was onder meer te zien in Tori et Lokita (2022), Le jeune Ahmed (2019) en Mr. Nobody (2009).

Lucie Debay was te zien in Mon légionnaire (2021), The Barefoot Emperor (2019), King of the Belgians (2016) en Regards (2012).

Augure - Bioscopen, Tijden & Tickets

Augure in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Na achttien jaar keert Koffi terug naar zijn geboorteland Congo om er zijn zwangere vrouw aan zijn familie voor te stellen en de traditionele bruidsschat te betalen. De renie verloopt echter niet zoals verwacht: hoewel Koffi met man en macht probeert de banden weer aan te sterken, is en blijft hij voor de gemeenschap een teken van de duivel. Koffi lijkt zich moeilijk los te kunnen wrikken uit de diepgewortelde geloofsovertuigingen van zijn familie. Samen met andere duivelskinderen besluit hij de vurige strijd aan te gaan om dit helse label van zich af te werpen. Augure is een bezwerend drama over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo. Het speelfilmdebuut van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji werd genspireerd door het gewicht van zijn naam, dat in de koloniale tijd de beladen betekenis van tovenaar kreeg. Naast de regie en het scenario verzorgde Baloji ook de kostuums en nam hij vier gloednieuwe albums op bij de film, gebaseerd op de hoofdpersonages. Het visueel verbluffende resultaat werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize en won internationaal nog vele andere prijzen.

Productiemaatschappij: BE TV (co-production), Big World Cinema (co-production), BNP Paribas Fortis Film Finance (co-production), Canal+ (co-production), Centre du Cinma et de l'Audiovisuel et des Tldi, Centre national du cinma et de l'image anime (CN, Fonds de Promotion Culturelle (FPC) (support), Fonds Images de la Francophonie (support), Institut Franais (support), Nederlands Filmfonds (support), Netherlands Film Production Incentive (support), New Amsterdam Film Company (co-production), Proximus (co-production), RadicalMedia (co-production), Radio Tlvision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Red Sea Film Fund (support), Rgion de Bruxelles-Capitale (support), Serendipity films (co-production), Special Touch Studios (co-production), Tax Shelter du Gouvernement Fdral Belge (support, The Berlinale World Cinema Fund (support), Tosala Films (co-production), TV5MONDE (participation), VOO, VRT, Wrong Men North

Cast & Regisseur

Bonaventure Kabamba

Fossoyeur 1 (as Bonaventure M'Fele Kabamba)
Baloji

Regisseur