compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Autobiography of a Princess

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Autobiography of a Princess

Autobiography of a Princess filmstill

Autobiography of a Princess filmstill

Delen op facebook
Autobiography of a Princess
Nederlandse première: 21-3-2019
Verenigd Koninkrijk, 1975, 58 min,

Een Indiase prinses woont in ballingschap in Londen. Zij wil aan de hand van een middagje oude filmbeelden kijken samen met de oude mentor van haar vader herinneringen ophalen, alleen het geheugen blijkt niet even betrouwbaar.

Bekijk bij:

Cinemember

Autobiography of a Princess trailer en bijzonderheden

De film bestaat grotendeels uit archiefmateriaal en shots van een gesprek tussen de prinses en de leraar.

Trailer van Autobiography of a PrincessBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Autobiography of a Princesshttps://i1.ytimg.com/vi/KRCqq3h-Paw/hqdefault.jpg2019-02-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur James Ivory werkte eerder samen met scenarioschrijfster
Ruth Prawer Jhabvala en zijn vaste producent Ismail Merchant aan "Bombay Talkie" (1970), The Guru (1969) en Shakespeare-Wallah (1965).

James Mason was bij aanvang van de opnames een zeer gevierde acteur met al meer dan honderd films op zijn naam staan, waaronder veel klassiekers, zoals de originele A Star Is Born (1954), Hitchcock's spionagethriller North By Northwest (1959) en de lang omstreden Lolita 1962.

Synopsis distributeur

James Mason geeft een van de mooiste acteerprestaties uit zijn carrière als de welbespraakte Cyril Sahib, die geheel andere herinneringen heeft aan de maharadja van India dan diens dochter. Zij houdt het liefst vast aan een rooskleurig beeld van het verleden.

James Mason geeft een van de mooiste acteerprestaties uit zijn carrière als de welbespraakte Cyril Sahib, die geheel andere herinneringen heeft aan de maharadja van India dan diens dochter. Zij houdt het liefst vast aan een rooskleurig beeld van het verleden. Een gescheiden Indiase prinses (Madhur Jaffrey) woont in ballingschap in Londen. Ze nodigt de ex-leraar van haar vader, Cyril Sahib (James Mason), uit voor een jaarlijks theekransje, om herinneringen op te halen aan een ??gelukkiger verleden tijdens het kijken van oude filmbeelden van India. Madhur Jaffrey, een favoriete actrice van Merchant Ivory, speelt met verve de heerszuchtige maar verwarde en uiteindelijk tragisch geïsoleerde prinses. De prinses is selectief met haar herinneringen: ze ziet haar vroegere leven in India, gedomineerd door haar machtige vader de maharaja, door een waas van nostalgie. Cyril Sahib heeft echter een andere kijk op hun gedeelde verleden en haar vader. De onstuimige maharadja, aanbeden door zijn dochter, was in zijn ogen manipulatief en wreed, en hij denkt vol afschuw terug aan de seksschandalen. Zo laat deze strak geschreven karakterstudie zien hoe onbetrouwbaar het geheugen is, en hoezeer de werkelijkheid gekleurd wordt door het verhaal dat we zo graag van ons leven willen maken.

Productiemaatschappij: Merchant Ivory Productions

Cast & Regisseur

James Mason

Cyril Sahib
Madhur Jaffrey

The Princess
Timothy Bateson

Blackmailer
Diane Fletcher

Blackmailer
James Ivory

Regisseur
Vic Flick

Muziek
Autobiography of a Princess poster