compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Autobiography of a Princess

Autobiography of a Princess

***00
Waardering: 3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

drama, filmhuis

Pitch van Autobiography of a Princess
Autobiography of a Princess filmstill
Autobiography of a Princess filmstill
Delen op facebook
Autobiography of a Princess
Nederlandse première: 21-3-2019
Groot-Brittannië, 1975, 58 min,
Een Indiase prinses woont in ballingschap in Londen. Zij wil aan de hand van een middagje oude filmbeelden kijken samen met de oude mentor van haar vader herinneringen ophalen, alleen het geheugen blijkt niet even betrouwbaar.
trailer en bijzonderheden over Autobiography of a Princess
De film bestaat grotendeels uit archiefmateriaal en shots van een gesprek tussen de prinses en de leraar.
Aanloop van Autobiography of a Princess
Regisseur James Ivory werkte eerder samen met scenarioschrijfster
Ruth Prawer Jhabvala en zijn vaste producent Ismail Merchant aan "Bombay Talkie" (1970), The Guru (1969) en Shakespeare-Wallah (1965).

James Mason was bij aanvang van de opnames een zeer gevierde acteur met al meer dan honderd films op zijn naam staan, waaronder veel klassiekers, zoals de originele A Star Is Born (1954), Hitchcock's spionagethriller North By Northwest (1959) en de lang omstreden Lolita 1962.
Synopsis distributeur
James Mason geeft een van de mooiste acteerprestaties uit zijn carrière als de welbespraakte Cyril Sahib, die geheel andere herinneringen heeft aan de maharadja van India dan diens dochter. Zij houdt het liefst vast aan een rooskleurig beeld van het verleden.

James Mason geeft een van de mooiste acteerprestaties uit zijn carrière als de welbespraakte Cyril Sahib, die geheel andere herinneringen heeft aan de maharadja van India dan diens dochter. Zij houdt het liefst vast aan een rooskleurig beeld van het verleden. Een gescheiden Indiase prinses (Madhur Jaffrey) woont in ballingschap in Londen. Ze nodigt de ex-leraar van haar vader, Cyril Sahib (James Mason), uit voor een jaarlijks theekransje, om herinneringen op te halen aan een ??gelukkiger verleden tijdens het kijken van oude filmbeelden van India. Madhur Jaffrey, een favoriete actrice van Merchant Ivory, speelt met verve de heerszuchtige maar verwarde en uiteindelijk tragisch geïsoleerde prinses. De prinses is selectief met haar herinneringen: ze ziet haar vroegere leven in India, gedomineerd door haar machtige vader de maharaja, door een waas van nostalgie. Cyril Sahib heeft echter een andere kijk op hun gedeelde verleden en haar vader. De onstuimige maharadja, aanbeden door zijn dochter, was in zijn ogen manipulatief en wreed, en hij denkt vol afschuw terug aan de seksschandalen. Zo laat deze strak geschreven karakterstudie zien hoe onbetrouwbaar het geheugen is, en hoezeer de werkelijkheid gekleurd wordt door het verhaal dat we zo graag van ons leven willen maken.