compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ayka

Ayka

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikGrof taalgebruikAngstAngst

drama, drama

Pitch van Ayka
Ayka filmstill
Ayka filmstill
Delen op facebook
Ayka
Nederlandse première: 16-5-2019
China, China, Duitsland, Duitsland, Frankrijk, Frankrijk, Kazachstan, Kazachstan, Polen, Polen, Russische Federatie, Russische Federatie, 2018, 110 min,
De 25-jarige Ayka zit in tijd- en geldnood in vijandig Moskou, waar ze illegaal zit, net bevallen is en achterna gezeten wordt door criminele schuldeisers. In recordtempo neemt ze beslissingen in de hoop werk en aan een toekomst te kunnen bouwen voor haar kind.
trailer en bijzonderheden over Ayka
Samal Yeslyamova kreeg voor haar rol van Ayka de prijs voor beste actrice tijdens Cannes Film Festival 2018, Antalya Golden Orange Film Festival 2018 en Asian Film Awards 2019.
De film is gefilmd over een periode van zeven jaar, terwijl het verhaal zich in één week afspeelt.
De film was de officiële inzending van Kazakhstan voor de Oscars 2019.
Aanloop van Ayka
Sergei Dvortsevoy regisseerde eerder Tulpan (2008), daarin speelde actrice Samal Yeslyamova ook al een belangrijke rol.
BioscoopAgenda van Ayka

Ayka in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Ayka is een indringend drama van regisseur Sergey Dvortsevoy (Tulpan), over een jonge moeder die zich staande probeert te houden in Moskou, nadat ze haar pasgeboren baby noodgedwongen moet verlaten.

Ayka is een indringend drama van regisseur Sergey Dvortsevoy (Tulpan), over een jonge moeder die zich staande probeert te houden in Moskou, nadat ze haar pasgeboren baby noodgedwongen moet verlaten. De jonge Kirgizische vrouw Ayka (Samal Yeslyamova) leeft en werkt illegaal in Moskou. Wanneer ze bevalt van haar kind, weet ze zich geen raad en besluit ze hem achter te laten in het ziekenhuis. Nog herstellende van de ingrijpende bevalling, zoekt ze wanhopig naar werk om te kunnen overleven. Ondanks de vele tegenslagen probeert ze haar weg te vinden als immigrant in de grote metropool. Regisseur Sergey Dvortsevoy maakte in 2008 veel indruk met Tulpan, die op het filmfestival van Cannes geselecteerd werd voor de Un Certain Regard-competitie en de prijs won voor Beste Film. Voor Ayka sloeg hij de handen weer ineen met actrice Samal Yeslyamova, die op het afgelopen filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Actrice in de wacht sleepte.