compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU
Home > Films > Ayka > Detailinformatie

Ayka

***1/20
Waardering: 3.5/5

Detailinformatie over de film Ayka

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikGrof taalgebruikAngstAngst

drama, drama

Meer info voor de echte fans

Met

Askhat Kuchencherekov
Askhat Kuchencherekov
Poultry Production Supervisor
Semyk
Semyk
Chinara's Son
Slava Agashkin
Slava Agashkin
Car Wash Owner
Larisa Firsova
Larisa Firsova
Dachsund Owner

Ook met

Anastasia Marchuk (Doctor), Sergey Mazur (Veterinarian), Azamat Satimbaev (Child Buyer), Umida Serozhova (Gynocologist), Natalja Titorenko (Office Manager), Aleksandr Zlatopolskiy (Robert)

Production
design

Productie-
maatschap-
pijen

ARTE (in cooperation with), Eurasia Film Production, Eurimages, Juben Pictures, Kinodvor, Otter Films, Pallas Film, Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by), ZDF
Synopsis distributeur
Ayka is een indringend drama van regisseur Sergey Dvortsevoy (Tulpan), over een jonge moeder die zich staande probeert te houden in Moskou, nadat ze haar pasgeboren baby noodgedwongen moet verlaten.

Ayka is een indringend drama van regisseur Sergey Dvortsevoy (Tulpan), over een jonge moeder die zich staande probeert te houden in Moskou, nadat ze haar pasgeboren baby noodgedwongen moet verlaten. De jonge Kirgizische vrouw Ayka (Samal Yeslyamova) leeft en werkt illegaal in Moskou. Wanneer ze bevalt van haar kind, weet ze zich geen raad en besluit ze hem achter te laten in het ziekenhuis. Nog herstellende van de ingrijpende bevalling, zoekt ze wanhopig naar werk om te kunnen overleven. Ondanks de vele tegenslagen probeert ze haar weg te vinden als immigrant in de grote metropool. Regisseur Sergey Dvortsevoy maakte in 2008 veel indruk met Tulpan, die op het filmfestival van Cannes geselecteerd werd voor de Un Certain Regard-competitie en de prijs won voor Beste Film. Voor Ayka sloeg hij de handen weer ineen met actrice Samal Yeslyamova, die op het afgelopen filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Actrice in de wacht sleepte.