compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ball of Fire

Ball of Fire

***1/20
Waardering: 3.8/5

komedie, romantiek

Pitch van Ball of Fire
Een vuilbekkend variétémeisje en gangsterliefje (Barbara Stanwyck) wordt door een groep professoren - die werken aan een nieuwe encyclopedie - gevraagd om de term 'slang' te verklaren. Dit geeft haar de gelegenheid om te ontsnappen aan de Maffia die haar zoekt.
Delen op facebook
Ball of Fire
Verenigde Staten, 1941, 111 min,
bijzonderheden over Ball of Fire
Billy Wilder schreef samen met zijn vaste partner Charles Brackett het scenario voor deze burleske komedie van Howard Hawks. Eigenlijk is de film een dunnetjes verholen variant op Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Hawks schept zichtbaar genoegen in de exploratie van opnieuw een gesloten wereld van professionals, die gedwongen worden hun manier van leven te herzien wanneer een vrouw haar intrede doet. Eén van Hawks' best geregisseerde films met een jazzscore van Gene Krupa.
Aanloop van Ball of Fire
Howard Hawks regisseerde o.a. ook Red River (1948).
BioscoopAgenda van Ball of Fire

Ball of Fire in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ball of Fire zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een vuilbekkend variétémeisje en gangsterliefje wordt door een groep professoren gevraagd om de term 'slang' te verklaren. Ondertussen ontsnapt ze aan de Maffia.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen