compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Bleeke Bet

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Bet wil haar dochter Jans koppelen aan Hannes, de zoon van huisjesmelker Van Santen. Jans is echter verloofd met zeeman Ko. Na een reeks van intriges, die Jans even in de armen van Hannes drijven, wordt ze toch nog gelukkig met Ko.
Delen op facebook
Bleeke Bet
Nederland, 1934, 102 min,

bijzonderheden

Een zogenaamde Jordaanfilm; een vrolijk genrestuk in een kleinburgerlijk milieu met allerlei liefdesverwikkelingen, maar met een gegarandeerd happy end. Ook het Amsterdamse levenslied ontbreekt niet, getuige de krakers 'ik heb rooie en witte radijs' en 'Ode aan de Westertoren'. Naar het gelijknamige toneelstuk van Herman Bouber.
De regie was in handen van de Duitse regisseur Richard Oswald, om volgens Monopole-film NV ''de eenvoudige reden, dat wij hier ten lande niet (beter gezegd: nog niet) beschikken over technici, die over voldoende ervaring en routine beschikken, om een film van kwaliteit te maken, die een vergelijking kan doorstaan met de producten van landen waar sinds jaren filmindustrieën zijn gevestigd''. Het Jordaanstraatje was nagebouwd in de Cinetone-studio's, de buitenopnamen vonden plaats in Amsterdam en de bollenvelden. Aaf Bouber wordt in de film geen enkele keer Bleeke Bet genoemd, zodat de titel gerust veranderd had kunnen worden. In 1941 werden bij de herkeuring coupures geëist waar het de joodse spelers betrof.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Richard Oswald regisseerde ook Unheimliche Geschichten (1919) en Der Hauptmann von Köpenick (1931).

Bleeke Bet - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bleeke Bet in de bioscoop

Wil je Bleeke Bet zien? Koop of huur de film hier:Bet wil haar dochter Jans koppelen aan de zoon van een huisjesmelker. Jans is echter verloofd met een zeeman. Na een reeks van intriges wordt Jans toch nog gelukkig.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Monopole Film