compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Bright Future

**1/200
Waardering: 2.5/5

Akarui Mirai

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch

Wasserijknecht Mamoru houdt een giftige kwal in een aquarium met het utopische doel hem te laten muteren tot zoetwaterwezen. Zijn nog labielere collega Yuji - die stilletjes verliefd op hem lijkt - is door hem gefascineerd. Wanneer Mamoru wordt gearresteerd raakt Yuji bevriend met diens vader en worden zijn ogen voor de realiteit geopend.
Delen op facebook
Bright Future
Nederlandse première: 6-5-2004
Japan, 2003, 92 min,

bijzonderheden

'Bright Future' is moeilijk te plaatsen, maar met zijn fascinerende beelden en mysterieuze metaforen is dit op DV gedraaide science-fiction melodrama een oproep tot 'kleine revoluties', en vooral: visionaire cinema. De kwallen in de Tokyo rivier zijn gefilmd in een aquarium en later digitaal aan de film toegevoegd.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Kiyoshi Kurosawa (geen familie van Akira) is inmiddels vermaard om zijn donkere, verontrustende griezelfilms over bizarre gebeurtenissen die zomaar het dagelijkse leven zouden kunnen binnendringen. Hij regisseerde o.a. ook Cure (1997), Charisma (1999), Kate Romero (2001) en "Doppelgänger" (2003). Tadanobu Asano speelde eerder in o.a. Gohatto (1999), Ichi the Killer (2001) en Zatôichi (2003).

Recensies van Bright Future

Bright Future - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bright Future in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bright Future zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Mamoru leeft alleen met zijn giftige kwal. Hij zet zich af tegen iedereen, maar zijn labiele collega Yuji is door hem gefascineerd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Digital Site Corporation, The Klock Worx Company, Uplink Co., Yomiuri Telecasting Corporation (YTV)

Cast & Regisseur

Tadanobu Asano

Mamoru Arita
Ryo Kase

Fuyuki Arita
Takashi Sasano

Mr. Fujiwara
Jô Odagiri

Yûji Nimura
Hanawa

Ken Takagi
Bright Future poster