compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Comizi d'Amore

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Regisseur Pasolini reisde door het land en registreerde hoe Italië in 1965 over seks dacht. Hij vraagt kinderen waar baby's vandaan komen en mannen of voor hen maagdelijkheid een must is. Hij vraagt vrouwen hoe ze tegenover scheiding staan. Zelf homoseksueel, krijgt hij ook een aantal denigrerende opmerkingen over homoseksuelen te verteren.
Delen op facebook
Comizi d'Amore
Italië, 1965, 90 min,

bijzonderheden

Deze documentaire, waarin een iets andere maar daarom niet minder boeiende Pasolini voor het voetlicht treedt, maakt duidelijk hoe verschillend er in het land over seks wordt gedacht en, meer algemeen, hoe mensen maar met veel moeite hun schaamte kunnen overwinnen als het over zulk een onderwerp gaat. Hhet maakt ook duidelijk dat er qua seksuele opvoeding nog flink wat werk aan de winkel was. Pasolini vroeg ook de opinie van enkele bekende Italianen, waaronder dichter Giuseppe Ungaretti en journaliste Oriana Fallaci.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Pier Paolo Pasolini (1922-1975) was behalve een duivelskunstenaar ook een duizendpoot: hij schreef gedichten, schilderde, acteerde en regisseerde daarnaast 22 films (o.a. Il Decameron, I Racconti di Canterbury en Il Fiore Delle Mille E Una Notte). Variërend van Griekse tragedies tot volkskomedies, van sprookjes tot sociale drama's. In de meeste gevallen veroorzaakte Pasolini daarmee oproer, rechtszaken en botsingen met de filmcensor. Niet alleen vanwege de grote hoeveelheden expliciet naakt die hij in zijn producties stopte, maar ook door zijn scherpe aanvallen op de zittende klassen. Vooral het Vaticaan moest het bij Pasolini ontgelden. Gecombineerd met zijn openlijk beleden seksuele voorkeur voor jongere mannen maakte dat hem tot een beladen figuur in het Italië van de jaren '60 en '70. Pasolini's meest omstreden film blijft ongetwijfeld zijn zwanenzang Salò, o le 120 giornate di Sodoma.

Comizi d'Amore - Bioscopen, Tijden & Tickets

Comizi d'Amore in de bioscoop

Wil je Comizi d'Amore zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Regisseur Pasolini reisde door het land en registreerde hoe Italië in 1965 over seks dacht.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Arco Film S.r.L.