compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU

Darkest Hour

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Darkest Hour

Gary Oldman (Winston Churchill)

Gary Oldman (Winston Churchill)

Delen op facebook
Darkest Hour
Nederlandse première: 18-1-2018
Verenigd Koninkrijk, 2017, 125 min,

Als kersverse premier van Groot-Brittannië moet Winston Churchill de belangrijkste keuze van zijn leven maken. Sluit hij vrede met de nazi's of verklaart hij hen de oorlog?

Bekijk bij:

NETFLIX

Darkest Hour trailer en bijzonderheden

Gary Oldman is, om de gezette Winston Churchill te vertolken, 'dik' gemaakt met protheses en make-up, die net zo zwaar waren als de helft van zijn eigen gewicht.

Trailer van Darkest HourBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Darkest Hourhttps://i1.ytimg.com/vi/zxDCjaAcrFE/hqdefault.jpg2017-07-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Darkest Hour - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Productiemaatschappij: 2020 Casting, Above the Line Set Assistance & Security, Arri Rental, BCD Entertainment Travel, Canada Film Capital, Focus Features, Funn, Motion Picture Merchandise (MPM), Universal Pictures International (UPI), Working Title Films

Cast & Regisseur

Kristin Scott Thomas

Clementine Churchill
Gary Oldman

Winston Churchill
Lily James

Elizabeth Nel
John Hurt

Neville Chamberlain
Ben Mendelsohn

King George VI
Joe Wright

Regisseur