compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Das Blaue Licht

***00
Waardering: 3/5

Pitch

Bij volle maan is er een stralend blauw licht te zien op de Monte Cristallo. Alleen verschoppelinge Junta (Leni Riefenstahl) kan bij het mysterieuze licht komen. Vigo, die verliefd is op Junta ontdekt dat het licht afkomstig is van bergkristallen. Hij vertelt het de dorpelingen, in de hoop dat Junta nu verlost zal worden van de vervolgingen. Ze roven de grot echter leeg, waarna Junta zich van de berg stort in de waan dat Vigo haar verraden heeft.
Delen op facebook
Das Blaue Licht
Duitsland, 1932, 70 min,

bijzonderheden

Het script is gebaseerd op een legende uit de Dolomieten. Op 24 maart 1932 kwam 'Das Blaue Licht' in de bioscopen. Alhoewel de film in Duitsland niet succesvol was, ontving Leni Riefenstahl op het filmfestival van Venetië een gouden medaille voor de film. De film had ook veel succes in Engeland, Frankrijk en later in de V.S.
Dit regiedebuut van danseres/actrice Leni Riefenstahl trok de aandacht van Adolf Hitler, die haar vroeg om voor de NSDAP films te maken. Ze maakte voor de nazi's in de periode 1933-1938 vier films: "Sieg des Glaubens", Triumph des Willens, "Tag der Freiheit" en Olympia.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Leni Riefenstahl acteerde eerder in "Der Heilige Berg" (1926), "Der Grosse Sprung" (1927), "Die Weiße Hölle vom Piz Palü" (1929), "Stürme über dem Montblanc" (1930) en "Weiße Rausch" (1931).

Das Blaue Licht - Bioscopen, Tijden & Tickets

Das Blaue Licht in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Das Blaue Licht zien? Koop of huur de film hier:Drama over een verstoten meisje dat in de bergen leeft. Een jongen wordt verliefd op haar, maar zorgt in zijn onschuld voor haar ondergang.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Leni Riefenstahl-Produktion