compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

De Goudlijn

Pitch

Suriname heeft een 173 km lange spoorlijn gekend, bedoeld om de goudzoekers van toen naar hun concessies te vervoeren. De ontdekking van een spoorwegkerkhof vormde de aanleiding voor een gefilmde ontdekkingsreis door de binnenlanden van Suriname.
Delen op facebook
De Goudlijn
Nederlandse première: 26-9-2002
Nederland, 2002, 50 min,

bijzonderheden

Het spoor was een project van toenmalig gouverneur en latere bouwer van de Afsluitdijk Ir. C. Lely.
Hylkema belandt in de beklaagdenbank als de kapitein een dorp de 'blanken' verantwoordelijk stelt voor het onder water zetten van de leefomgeving.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hans Hylkema (1945) studeerde in 1967 af aan de Nederlandse Film Academie. Hij werkte enige jaren als cameraman en maakte in 1970 zijn regiedebuut. Hylkema vervaardigde sindsdien jeugdseries, documentaires en speelfilms.
Hylkema regisseerde eerder o.a. ook Oeroeg (1993), "Soekarno Blues" (1999), Johnny & Jones (2001) en Kid Dynamite (2001).

De Goudlijn - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Goudlijn in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Goudlijn zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over een in 1912 geopende spoorlijn, die Paramaribo verbond met de goudmijnen in het binnenland.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur