compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Dekha

Pitch

Shashibhushan, een beroemde blinde Bengaalse dichter, luistert naar muziek, declameert gedichten, haalt herinneringen op en praat met zijn vrienden. Zijn eenzame bestaan bestaat uit zijn vriendschap met alleenstaande moeder Sarama en haar zoon, die bij hem inwonen.
Delen op facebook
Dekha
Nederlandse première: 24-1-2002
India, 2001, 125 min,

bijzonderheden

De film werd bekroond als beste Bengaalse film van het jaar 2001.
Regisseur Goutam Ghose, een bekende auteur uit de middengeneratie in de zogenaamde parallelle cinema van India, was niet alleen verantwoordelijk voor het scenario en de regie, maar ook voor het camerawerk en de muziek.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Goutam Ghose (1950, Calcutta, India) maakt sinds 1973 documentaires. Hij was een poos actief in het theater en werkte als fotojournalist. Hij is behalve regisseur ook scenarioschrijver, cameraman en componist van filmmuziek, o.a. voor zijn film Patang.

Dekha - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dekha in de bioscoop

Wil je Dekha zien? Koop of huur de film hier:Film over een beroemd Bengaals dichter wiens eenzame bestaan verlicht wordt door het luisteren naar muziek, het declameren van gedichten, en de vriendschap met de alleenstaande moeder Sarama.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Rainbow Productions Ltd.