compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 28-3 t/m 3-4
Film van de week!
MENU

Délicieux

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Délicieux

Delen op facebook
Délicieux
Nederlandse première: 9-6-2022
België, Frankrijk, 2021, 112 min,

In Délicieux is het aan het rommelen in Frankrijk van 1789 en een kok verlest zijn baan bij het addelijke gezin waar hij jaren in dienst was. Hij kan zichzelf niet anders zien als een knecht. Een jonge vrouw laat hem inzien dat hij best op eigen benen kan staan: hij opent de eerste restaurant.

Bekijk bij:

meJane

Délicieux trailer

Trailer van DélicieuxBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Délicieuxhttps://i1.ytimg.com/vi/fA6KxliEs-E/hqdefault.jpg2022-04-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Délicieux - Bioscopen, Tijden & Tickets

Délicieux in de bioscoop

Wil je Délicieux zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Frankrijk, 1789. Vlak voor de revolutie wordt een kok ontslagen bij het gezin waarvoor hij jaren werkt. Een jonge vrouw laat hem inzien dat hij best op eigen benen kan staan.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.
Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant!
Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Productiemaatschappij: Artémis Productions (co-production), BE TV (co-production), Canal+ (participation), Centre National du Cinéma et de l'Image Animée (pa, Ciné+ (participation), Cinémage 14 (in association with), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Indéfilms 8 (in association with), Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, Nord-Ouest Films, Procirep (support), Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Région Auvergne-Rhône-Alpes (co-production), Région Auvergne-Rhône-Alpes (participation), Shelter Prod (co-production), SND, SOF, Taxshelter. be (in association with), VOO

Nieuws over Délicieux