compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Délits Flagrants

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

In het Paleis van Justitie komen de verdachten terecht die op heterdaad zijn betrapt bij zaken als diefstal, mishandeling of oplichting. Ze worden voorgeleid aan een officier van justitie, die tijdens een gesprek de definitieve aanklacht formuleert. Op basis van dit verhoor beslist de officier of de verdachte meteen wordt berecht, of dat hij naar huis wordt gestuurd en later voor de rechtbank moet verschijnen.
Delen op facebook
Délits Flagrants
Frankrijk, 1994, 105 min,

bijzonderheden

Depardon richt zich met ijzingwekkende consequentie op deze beperkte, maar cruciale fase in de Franse rechtsgang. Met zijn commentaarloze aanpak ontmaskert Depardon drie partijen tegelijk: het gesjacher van de verdachten, de willekeur van de officieren en het falen van het justitiële apparaat.
Eerder maakte de regisseur films over de gang van zaken op een politiebureau (Faits divers, 1983) en een psychiatrische polikliniek (Urgences, 1987). Dit derde deel uit een trilogie over de onderkant van de Franse samenleving speelt zich volledig af in de gangen en kamertjes van het Paleis van Justitie in Parijs.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Raymond Depardon, geboren in 1942, geniet grote faam als fotograaf en filmmaker. Tal van exposities en fotoboeken tonen zijn werk, dat bij voorkeur verslag doet van de stilte na het politieke rumoer.

Délits Flagrants - Bioscopen, Tijden & Tickets

Délits Flagrants in de bioscoop

Wil je Délits Flagrants zien? Koop of huur de film hier:Op misleidend eenvoudige wijze gefilmde ondervraging van op heterdaad betrapte kleine criminelen door vertegenwoordigers van de rechterlijk macht in Parijs verwijst subtiel maar onmiskenbaar naar de verhalen achter de feiten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Double D Copyright Films, La Sept Cinéma

Cast & Regisseur