compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Deux

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Deux

Deux filmstill

Deux filmstill

Delen op facebook
Deux
Nederlandse première: 24-9-2020
België, Frankrijk, Luxemburg, 2019, 95 min,

In Deux zijn de gepensioneerde buurvrouwen Nina en Madeleine verliefd en hebben hun diepe en hartstochtelijke liefde decennia lang geheim kunnen houden. Dan veranderen de omstandigheden, familieleden komen vaker over de vloer en mogen ze niet dicht bij elkaar komen.

Bekijk bij:

meJane

Deux trailer en bijzonderheden

Speelfilmdebuut van regisseur Filippo Meneghetti.

Trailer van DeuxBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Deuxhttps://i1.ytimg.com/vi/f23MNDcN-NY/hqdefault.jpg2020-01-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Barbara Sukowa was vooral bekend als de muze van de begenadigde Duitse regisseur Rainer Werner Fassbinder, vooral vanwege zijn meesterwerk Berlin Alexanderplatz (1980), internationaal kreeg ze faam met films als "The Sicilian" (1987), "M. Butterfly" (1993), Johnny Mnemonic (1995) en Romance & Cigarettes (2005).
Martine Chevallier is bekend van Ne le dis à personne (2006), "Le bourgeois gentilhomme" (2001) en "Mozart" (1982).

Deux - Bioscopen, Tijden & Tickets

Deux in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Deux zien? Koop of huur de film hier:


meJane

De gepensioneerde buurvrouwen Nina (Barbara Sukowa) en Madeleine (Martine Chevallier) hebben hun diepe en hartstochtelijke liefde decennia lang geheim kunnen houden. Dan veranderen de omstandigheden en mogen ze niet dicht bij elkaar komen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

De gepensioneerde Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter (Léa Drucker), zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken. Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

Productiemaatschappij: Artémis Productions, Paprika Films, Tarantula