compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Die Wannsee Konferenz

The Conference

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch

In Die Wannsee Konferenz komt leden van het Duitse naziregime bijeen in een villa in Berlijn-Wannsee. Nazileider Reinhard Heydrich bespreekt daar hoe de systematische massamoord op miljoenen Joden kan worden georganiseerd. De bijeenkomst begon om 12.00 uur en duurde minder dan twee uur.
Delen op facebook
Die Wannsee Konferenz
Nederlandse première: 7-4-2022
Duitsland, 2022, 108 min,

Bekijk bij:

meJane

Die Wannsee Konferenz trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op[ de notulen van de conferentie en andere bronnen over een onthutsende bijeenkomst die de aanzet geeft tot de uitvoering van de Holocaust.

Trailer van Die Wannsee KonferenzBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Die Wannsee Konferenzhttps://i1.ytimg.com/vi/3ZiJJN3w-N8/hqdefault.jpg2022-01-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De van oorsprong Oost-Duitse regisseur Matti Geschonneck maakte eerder In Zeiten des abnehmenden Lichts (2017), hij is vooral bekend als tv-regisseur.
De Oostenrijkse acteur Philipp Hochmair speelde eerder in All My Loving (2019), Tiere (2017), Kater (2016) en Winterreise (2006).

Die Wannsee Konferenz - Bioscopen, Tijden & Tickets

Die Wannsee Konferenz in de bioscoop

Wil je Die Wannsee Konferenz zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Op 20 januari komt een deel van de top van het Duitse naziregime bijeen in een villa in Berlijn-Wannsee en werd besloten tot de systematische moord op 11 miljoen Joden.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Historisch drama naar de notulen en authentieke bronnen over een onthutsende bijeenkomst die de aanzet geeft tot de uitvoering van de Holocaust...

In de ochtend van 20 januari 1942 vindt aan de oevers van de Wannsee in Berlijn een conferentie plaats met vooraanstaande leden van het naziregime. Nazileider Reinhard Heydrich bespreekt daar hoe de systematische massamoord op miljoenen Joden kan worden georganiseerd. "Die Wannsee Konferenz" is een historisch drama naar de notulen en authentieke bronnen over een onthutsende bijeenkomst die de aanzet geeft tot de uitvoering van de Holocaust...

Productiemaatschappij: Constantin Television, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) (in coproduction

Cast & Regisseur

Maximilian Brückner

Dr. Eberhard Schöngarth
Philipp Hochmair

Reinhard Heydrich
Johannes Allmayer

Adolf Eichmann
Fabian Busch

Dr. Gerhard Klopfer
Peter Jordan

Dr. Alfred Meyer