compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Distant Lights

****0
Waardering: 4/5

Lichter

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van Distant Lights

Distant Lights 1

Distant Lights 1

Delen op facebook
Distant Lights
Nederlandse première: 22-4-2004
Duitsland, 2003, 105 min,

Levensecht drama over het niemandsland langs de Oder op de grens van Polen en Duitsland. Waar vluchtelingen uit de Oekraïne wanhopig proberen het beloofde land Duitsland in te komen, terwijl de Duitse personages aan de andere kant van de grens moeite hebben het hoofd boven water te houden.

bijzonderheden

Schmid draait bijna alle scènes vanaf de schouder. De rivier de Oder vormt de grens tussen twee werelden. Oost en west zijn een steenworp van elkaar verwijderd. Alles wat de inwoners van het Poolse Slubice en het Duitse Frankfurt am Oder van elkaar lijkt te scheiden is een ogenschijnlijk ondiep en doorwaadbaar stukje rivier. 's Nachts zijn de lichtjes van de wereld aan de overkant te zien. Migranten en smokkelaars uit heel Oost-Europa weten dit en komen naar Slubice met maar één doel: de rivier over.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hans-Christian Schmid (Duitsland, 1965) koos op de filmacademie van München voor de richting documentaire en studeerde daarna scenarioschrijven aan de universiteit van Southern California in Los Angeles. In 1996 regisseerde hij zijn eerste lange speelfilm, "Nach Fünf im Urwald". Hij maakte ook 23 (1998) en Crazy (2000).

Recensies van Distant Lights