compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Double indemnity

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Double indemnity

Barbara Stanwyck (Phyllis Dietrichson) en Fred MacMurray (Walter Neff)

Barbara Stanwyck (Phyllis Dietrichson) en Fred MacMurray (Walter Neff)

Delen op facebook
Double indemnity
Nederlandse première: 5-7-2018
Verenigde Staten, 1944, 107 min,

De onderkoelde vrouw Phyllis Dietrichson overtuigt verzekeringsagent Walter Neff ervan om haar man te vermoorden om zo het verzekeringsgeld te innen. De twee sleuren elkaar mee in een poel van verderf, die ook hun ondergang zal betekenen.

Double indemnity trailer en bijzonderheden

Wilders film bevat alle thematische en stilistische film noir-ingredienten: een koele femme fatale, een protagonist die door zijn eigen morele ambiguiteit en passie voor een vrouw ten onder gaat, L.A. als broeierige grootstad, snelle dialogen, een labyrinthische plot en een contrastrijke belichting met scherpe schaduwen.

Trailer van Double indemnityBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Double indemnityhttps://i1.ytimg.com/vi/EN6cpgz_Zq0/hqdefault.jpg2018-06-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Billy Wilder is een van de grootste regisseurs van de jaren '50, die onder meer de Marilyn Monroe-komedie Some Like It Hot (1959) schreef en regisseerde.

Double indemnity - Bioscopen, Tijden & Tickets

Double indemnity in de bioscoop

Wil je Double indemnity zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Film noir van Billy Wilder, waarin een verzekeringsagent zich door de vrouw van een klant laat overtuigen haar man te vermoorden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Film-noir meesterwerk rond een verzekeringsagent, een femme fatale en een intrige vol spetterend verbaal vuurwerk.

Film-noir meesterwerk rond een verzekeringsagent, een femme fatale en een intrige vol spetterend verbaal vuurwerk - laat dat maar aan Billy Wilder over. Wilder verfilmde het boek van James M. Cain uit 1935, op zijn beurt gebaseerd op een geruchtmakende zaak in Queens, New York uit 1927. Eerdere pogingen om het boek te verfilmen stuiten steevast op de censoren van het Hays Office. Omdat vaste co-scenarist Charles Brackett het verhaal te ranzig vond werd thrillerschrijver Raymond Chandler ingehuurd om samen met Wilder het scenario te schrijven. Tot verbazing van iedereen wisten ze met hun scenario de valkuilen van de censuur te omzeilen. Double Indemnity is de favoriete film noir van velen. Ook Paul Verhoeven is een groot liefhebber en liet zich door Double Indemnity inspireren voor zijn thriller Basic Instinct (1992).

Productiemaatschappij: Paramount Pictures

Cast & Regisseur

Barbara Stanwyck

Phyllis Dietrichson
Fred MacMurray

Walter Neff
Porter Hall

Mr. Jackson
Edward G. Robinson

Barton Keyes
Tom Powers

Mr. Dietrichson
Billy Wilder

Regisseur