compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Eighth Grade

Eighth Grade

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

drama, komedie

Pitch van Eighth Grade
Eighth Grade: Elsie Fisher (Kayla Day)
Eighth Grade: Elsie Fisher (Kayla Day)
Delen op facebook
Eighth Grade
Nederlandse première: 21-2-2019
Verenigde Staten, 2018, 93 min,
De dertienjarige Kayla (Elsie Fisher) wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar weinig bekeken vlogs, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt zijn. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat?
trailer en bijzonderheden over Eighth Grade
Regisseur Bo Burnham heeft met zijn eerste film meteen “Best Original Screenplay” bij de Writers Guild Awards, en de “Directors Guild of America” award gewonnen.
Aanloop van Eighth Grade
De van oorsprong youtuber Bo Burnham regisseert nu voor het eerst zijn eigen speelfilm.
Actrice Elsie Fisher heeft eerder stemmen ingesproken voor de film Despicable Me (2010).
Onze recensie
****0

Recensie Eighth Grade

Elsie Fischer als Kayla Day in Eighth Grade
Eighth Grade is een geslaagde poging om de onzekerheid van een hedendaagse tiener neer te zetten, al is het soms wat overdreven. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Eighth Grade

Eighth Grade in de bioscoop

Wil je Eighth Grade zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 12 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 13-jarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt zijn.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Eighth Grade is een ode aan de onuitputtelijke teen spirit en het regiedebuut van de jonge comedian Bo Burnham.

De dertienjarige Kayla (Elsie Fisher) wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er helemaal niks van begrijpt, populaire pestkoppen en ongewenste avances. Na de première tijdens het Sundance Film Festival, waar Eighth Grade de publieksprijs won, veroverde Kayla de harten van de bezoekers met haar naïviteit, kwetsbaarheid en onhandigheid die soms ongemakkelijk is om naar te kijken, maar waar je al helemaal niet van wilt wegkijken.