compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Emily

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Emily

Emma Mackey (Emily Brontë)

Emma Mackey (Emily Brontë)

Delen op facebook
Emily
Nederlandse première: 24-11-2022
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2022, 130 min,

In Emily woont het gezin van Patrick Brontë — een Angelikaanse dominee — in het dorpje Haworth, waar ze naar toe verhuisd zijn na de dood van zijn echtgenote en twee oudste dochters. De drie zussen en hun broer groeien vrij afgezonderd op en fantaseren graag er op los. Emily is echter een buitenbeentje en wordt gezien als een rebel vanwege haar extreme vrijheidsdrang. Wanneer zij voor het eerst verliefd wordt, krijgt ze op een wrange manier inspiratie voor een boek.

Bekijk bij:

meJane

Emily trailer en bijzonderheden

Emily Brontë overleed op 30 jarige leeftijd en haar roman 'Wuthering Height' werd in eerste instantie — anders dan in de film — gepubliceerd een jaar voor haar dood onder het pseudoniem Ellis Bell. Het roman wordt inmiddels gerekend tot één van de klassieke werken van de Engelse literatuur. Ook de rest van het gezin werden ook bekend als schrijvers, maar overleden allemaal vrij jong, waarschijnlijk aan tbc. Emily teruggetrokken karakter en het feit dat ze weinig vrienden had, hebben haar tot een mysterieuze figuur gemaakt en zeker een uitdaging voor biografen.

Trailer van EmilyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Emilyhttps://i1.ytimg.com/vi/Z0ruvwamic0/hqdefault.jpg2022-10-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Actrice Frances O'Connor — bekend van onder meer Go Karts (2020), The Conjuring 2 (2016) en Jayne Mansfield's Car (2012) — debuteert als scenarioschrijver en regisseur met deze speelfilm.
Actrice Emma Mackey is bekend geworden dankzij de tv-serie Sex Education en was eerder te zien in de films Eiffel (2021) en Death on the Nile (2022).

Emily - Bioscopen, Tijden & Tickets

Emily in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Emily zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Emily Brontë (Emma Mackey) groeit op als domineesdochter in Haworth, zij is een buitenbeentje en eerst probeert ze te vluchten in haar fantasie, maar besluit zich steeds meer te laten gelden als schrijfster.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile).Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights. Actrice Frances O’Connor maakt met EMILY een schitterend regiedebuut, dat z'n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF). EMILY voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

Productiemaatschappij: Arenamedia (in association with), Embankment Films (In Association with), Ingenious Media (presents), Popara Films, Tempo Productions Limited

Cast & Regisseur

Emma Mackey

Emily Brontë
Fionn Whitehead

Branwell Brontë
Gemma Jones

Aunt Branwell
Adrian Dunbar

Patrick Brontë