compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

EO

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van EO

EO filmstill

EO filmstill

Delen op facebook
EO
Nederlandse première: 2-3-2023
Italië, Polen, 2022, 89 min,

In EO wordt een ezel gevolgd die op zijn reizen goede en slechte mensen tegenkomt, vreugde en pijn ervaart en een visie van het moderne Europa door zijn ogen verkent.

Bekijk bij:

meJane

EO trailer

Trailer van EOBekijk de trailer en de beste filmstills van de film EOhttps://i1.ytimg.com/vi/BfBH_YhCcAc/hqdefault.jpg2022-10-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

EO - Bioscopen, Tijden & Tickets

EO in de bioscoop


Ook te zien:
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De wereld is een mysterieuze plek wanneer deze gezien wordt door de ogen van een dier. EO (“eee-ohhh”), een grijze ezel met melancholische ogen, ontmoet zowel goede als slechte mensen op zijn levenspad door het hedendaagse Polen en Italië. Hij ondergaat vreugde en pijn, de willekeur van het rad van fortuin, maakt van zijn geluk een ramp en zijn wanhoop dan weer een onverwachte meevaller. Maar in tegenstelling tot de mens, verliest hij nooit zijn onschuld. De Poolse legende Jerzy Skolimowski levert een visueel experimentele aanvulling op Robert Bresson’s zwart-wit drama ‘Au Hasard Balthazar’ uit 1966. 'EO' sleepte in 2022 de 'Jury Prize' op het Filmfestival van Cannes in de wacht.

Productiemaatschappij: Alien Films, Ministero della Cultura (MiC) (co-financed by), Moderator Inwestycje (co-production), Podkarpacki Fundusz Filmowy (co-financed by), Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by), Regione Lazio (co-financed by), Skopia Film, Warminsko-Mazurski Fundusz Filmowy (co-financed by