compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Eraserhead

***1/20
Waardering: 3.5/5

In heaven everything is fine

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarAngst

Pitch van Eraserhead

Eraserhead filmstill

Eraserhead filmstill

Delen op facebook
Eraserhead
Nederlandse première: 23-11-2017
Verenigde Staten, 1977, 89 min,

Een nachtmerrie over Henry en zijn vriendin Mary X en hun baby-mutant die er schrikbarend uitziet.

Eraserhead trailer en bijzonderheden

Lynch schreef en regisseerde deze film. Voor Eraserhead regisseerde hij eerder "The Amputee", "The Grandmother", "The Alphabet" en "Six Figures Getting Sick".

Trailer van EraserheadBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Eraserheadhttps://i1.ytimg.com/vi/adwV3sKRsn0/hqdefault.jpg2017-10-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lynch heeft een voorkeur voor het obscure en surrealistische. Lynch is van alle markten thuis: hij regisseert niet alleen maar doet ook de montage, de muziek, het geluid, de art direction en de productie.

Eraserhead - Bioscopen, Tijden & Tickets

Eraserhead in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De Citizen Kane van de horrorfilm.

‘De Citizen Kane van de horrorfilm’, schreef Schokkend Nieuws. Veertig jaar na de première is David Lynchs cultklassieker opnieuw te zien, nu in een spiksplinternieuwe digitale restauratie (4K). Het speelfilmdebuut van David Lynch is terug in de bioscopen, samen met de documentaire David Lynch: The Art Life.
Eraserhead is even enigmatisch gebleven als zijn schepper, regisseur en beeldend kunstenaar David Lynch. Diens lange-speelfilmdebuut ging 19 maart 1977 in première op het Filmex Film Festival in Los Angeles, trok niet meer dan 25 bezoekers maar groeide in de jaren daarna uit tot cultklassieker. De film was in Nederland pas in 1983 te zien.

Productiemaatschappij: AFI

Cast & Regisseur

Jack Fisk

Man in the Planet
Jack Nance

Henry Spencer (as John Nance)
David Lynch

Regisseur

Nieuws over Eraserhead