compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Face

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch

Dertiger Ray is een gedesillusioneerde overvaller die hoopt op enige samenhorigheid onder de penoze. Tevergeefs. Ray ondervindt dit uit de eerste hand, wanneer een zorgvuldig geplande vijfkoppige overval slechts een fractie van de beoogde buit oplevert en een van de wapenbroeders er met het geld vandoor gaat. Ray en zijn naaste vriend Dave pareren met grof geweld, maar verraad en achterklap liggen overal op de loer.
Delen op facebook
Face
Verenigd Koninkrijk, 1997, 100 min,

bijzonderheden

Regisseur Antonia Bird, bekend van rauwe, maatschappijkritische films als "Safe (1993)" en Priest, presenteert de locale onderwereld van East Londen als een helse krabbenmand. Erger nog, 'er is geen verschil tussen criminelen en de autoriteit,' zoals een van Rays collega's het verwoordt, 'er is alleen geld.' Face onderscheidt zich positief van andere gangsterfilms door de sociaal-politieke ondertoon, het intieme realisme van het Britse kitchen sink drama, intense acteerprestaties en onderkoelde agressie.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Antonia Bird regisseerde ook mad love (1995), Ravenous (1999), "Care" (2000) en "Rehab" (2003). Acteur Ray Winstone speelde o.a. in Sexy Beast.

Face - Bioscopen, Tijden & Tickets

Face in de bioscoop

Wil je Face zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Dertiger Ray is een gedesillusioneerde overvaller die hoopt op enige samenhorigheid onder de penoze. Tevergeefs, verraad en achterklap liggen overal op de loer.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: BBC (British Broadcasting Corporation), British Screen Productions, Daigoro Face Productions Ltd, Distant Horizons