compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Face

Face

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

drama, misdaad, thriller

Pitch van Face
Dertiger Ray is een gedesillusioneerde overvaller die hoopt op enige samenhorigheid onder de penoze. Tevergeefs. Ray ondervindt dit uit de eerste hand, wanneer een zorgvuldig geplande vijfkoppige overval slechts een fractie van de beoogde buit oplevert en een van de wapenbroeders er met het geld vandoor gaat. Ray en zijn naaste vriend Dave pareren met grof geweld, maar verraad en achterklap liggen overal op de loer.
Delen op facebook
Face
Nederlandse première: 2004
Groot-Brittannië, 1997, 100 min,
bijzonderheden over Face
Regisseur Antonia Bird, bekend van rauwe, maatschappijkritische films als "Safe (1993)" en Priest, presenteert de locale onderwereld van East Londen als een helse krabbenmand. Erger nog, 'er is geen verschil tussen criminelen en de autoriteit,' zoals een van Rays collega's het verwoordt, 'er is alleen geld.' Face onderscheidt zich positief van andere gangsterfilms door de sociaal-politieke ondertoon, het intieme realisme van het Britse kitchen sink drama, intense acteerprestaties en onderkoelde agressie.
Aanloop van Face
Antonia Bird regisseerde ook mad love (1995), Ravenous (1999), "Care" (2000) en "Rehab" (2003). Acteur Ray Winstone speelde o.a. in Sexy Beast.
BioscoopAgenda van Face

Face in de bioscoop

Wil je Face zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Dertiger Ray is een gedesillusioneerde overvaller die hoopt op enige samenhorigheid onder de penoze. Tevergeefs, verraad en achterklap liggen overal op de loer.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen