compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 6-10 t/m 12-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Lena Headey

Lena Headey

Lena Headey: films, nieuws

 

Biografie van Lena Headey

Lena Headey bracht haar eerste levensjaren door op het eiland Bermuda midden in oceaan. Daarna verhuisde ze naar Engeland en ging naar de dramaschool. Op haar zeventiende werd ze door een casting bureau opgemerkt.

Haar eerste grote film was "Waterland" (1992). In de jaren daarna was ze o.a. te zien in Mrs. Dalloway en Face (1997). Daarna speelde ze zeer diverse rollen in verschillende films zoals een actievrouw 'in The Cave (2005) en The Brothers Grimm (2005) en de lesbische 'Luce' in Imagine Me & You (2005).

In 2007 verscheen Lena Headly in de Blockbuster 300. In deze film over een grote slag van Spartanen tegen de Perzen speelde ze de rol van 'Queen Gorgo'.

Trivia over Lena Headey

Naast acteren houdt Lena Headey van boxen en yoga.

Lena Headey In het nieuws

The Lannisters in Pride and Prejudice and Zombies

24-9-2014 Lena Headey en Charles Dance, bekend van de tv-serie Game of Thrones, hebben een rol bemachtigd in de film Pride and Prejudice and Zombies. Wat hun rollen zullen zijn is nog onbekend.

Box Office Update - week 15 / 2007

Mr. Bean handhaaft zich in Nederlandse bioscopen

17-4-2007 Wild Hogs en Shooter die afgelopen donderdag in première gingen zijn er niet in geslaagd om Mr. Bean's Holiday voorbij te streven qua bezoekersaantallen. Ook in de Box Office van Groot-Brittannië, het thuis van Mr. Bean (Rowan Atkinson), bleven de premièrefilms achter bij de Engelse komiek die op vakantie gaat.

Laatste filmnieuws

Lena Headey Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 3-10-1973
Lena Headey is een Britse actrice die met name bekend is van haar rollen in The Brothers Grimm, Possession, en The Remains of the Day. Headey speelt ook Queen Gorgo in het avonturendrama 300.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

81 films in Utrecht deze week

81 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 104 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl