compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU
Home > Films > Faustrecht der Freiheit

Faustrecht der Freiheit

***1/20
Waardering: 3.5/5

drama

Pitch van Faustrecht der Freiheit
De homoseksuele kermisartiest Franz Biberkopf wint een fortuin in de loterij. Zijn nieuwe geliefde, de geslepen Eugen Theiss, maakt hem vakkundig zijn geld afhandig en zet de berooide Franz aan de dijk.
Delen op facebook
Faustrecht der Freiheit
West-Duitsland, 1975, 123 min,
bijzonderheden over Faustrecht der Freiheit
Fassbinder zelf speelt de rol van Franz.
De in februari 2002 gestorven Barbara Valentin is te zien als de echtgenote van antiquair Max. Ze speelde zowel in jaren '60 pornofilms als in een aantal Fassbinder films. Valentin was Freddy Mercury's levensgezel toen deze in 1991 overleed.
Aanloop van Faustrecht der Freiheit
Rainer Werner Fassbinder regisseerde, schreef en acteerde in zo'n veertig films. De meest bekende films waren o.a. Effi Briest, Die Ehe der Maria Braun, Lili Marleen en Die Sehnsucht der Veronika Voss. Hij overleed in 1982, twee jaar na het verschijnen van Berlin Alexanderplatz, de monumentale, vijftien uur durende Alfred Döblin-verfilming.
BioscoopAgenda van Faustrecht der Freiheit

Faustrecht der Freiheit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Faustrecht der Freiheit zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Man wint een fortuin in de loterij, maar zijn nieuwe loverboy maakt hem vakkundig het geld weer afhandig.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen