compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Félicité

Félicité

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Félicité
Félicité filmstill
Félicité filmstill
Delen op facebook
Félicité
Nederlandse première: 7-9-2017
België, Duitsland, Frankrijk, Libanon, Senegal, 2017, 123 min,
Félicité is een trotse vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa. Als haar zoon bij een motorongeval betrokken raakt moet Félicité een oplossing vinden om het ziekenhuis te betalen. Ze zoekt koortsachtig naar een oplossing in de straten van Kinshasa.
trailer en bijzonderheden over Félicité
Deze film zal in 2017 het World Cinema Amsterdam filmfestival openen. Eerder was de film te zien op het filmfestival van Berlijn.
Aanloop van Félicité
De meeste acteurs in deze film, waaronder hoofdrolspeler Véro Tshanda Beya Mputu, hadden nog nooit eerder op professioneel niveau geacteerd.
BioscoopAgenda van Félicité
Synopsis distributeur
Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad.

Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen.