compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Félicité

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Félicité

Félicité filmstill

Félicité filmstill

Delen op facebook
Félicité
Nederlandse première: 7-9-2017
België, Duitsland, Frankrijk, Libanon, Senegal, 2017, 123 min,

Félicité is een trotse vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa. Als haar zoon bij een motorongeval betrokken raakt moet Félicité een oplossing vinden om het ziekenhuis te betalen. Ze zoekt koortsachtig naar een oplossing in de straten van Kinshasa.

Bekijk bij:

Cinemember

Félicité trailer en bijzonderheden

Deze film zal in 2017 het World Cinema Amsterdam filmfestival openen. Eerder was de film te zien op het filmfestival van Berlijn.

Trailer van FélicitéBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Félicitéhttps://i1.ytimg.com/vi/78KUoTeAcbw/hqdefault.jpg2017-03-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De meeste acteurs in deze film, waaronder hoofdrolspeler Véro Tshanda Beya Mputu, hadden nog nooit eerder op professioneel niveau geacteerd.

Félicité - Bioscopen, Tijden & Tickets

Félicité in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Félicité zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Félicité is een trotse vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa. Als haar zoon bij een motorongeval betrokken raakt moet Félicité een oplossing vinden om het ziekenhuis te betalen. Openingsfilm van World Cinema Amsterdam.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad.

Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen.

Productiemaatschappij: Andolfi, Centre Gabonais de la Cinématographie, Cinekap, Fixer Congo, Fonds de Promotion de l'Industrie Cinématographiqu, Granit Films, Katuh Studio, L'Aide aux Cinémas du Monde, Need Productions, TV5 Monde

Cast & Regisseur

Nieuws over Félicité