compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Fences

Fences

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, filmhuis

Pitch van Fences
Fences: Denzel Washington (Troy) en Viola Davis (Rose)
Fences: Denzel Washington (Troy) en Viola Davis (Rose)
Delen op facebook
Fences
Nederlandse première: 16-2-2017
Verenigde Staten, 2016, 139 min,
In het Amerika probeert Troy (Denzel Washington) zijn gezin te onderhouden en zijn zoon klaar te stomen voor de racistische maatschappij. Ondertussen is zijn eigen leven een rommel: hij heeft nooit kunnen profiteren van zijn honkbalcarrière en zijn zoon lijdt onder zijn strenge bewind.
trailer en bijzonderheden over Fences
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk dat meerdere toneelprijzen won, waaronder een Tony. In een versie van 2010 stond Denzel Washington ook op het podium en speelde het stuk meer dan honderd keer. Nu regisseert hij zelf de filmbewerking.
Aanloop van Fences
De rol van Troy's vrouw Rose wordt gespeeld door Viola Davis. Sinds haar rol in The Help is ze een veelgevraagd actrice.
Onze recensie
***00

Fences recensie

Denzel Washington en Viola Davis in Fences © 2016 Paramount Pictures
Denzel Washington neemt niet vaak plaats achter de camera maar het is niet moeilijk om te zien waarom hij Fences koos als zijn nieuwste regie-project. Hiervoor won hij op het toneel immers een Tony voor beste acteur, iets dat hij deze maand wellicht zal weten om te zetten naar een Oscar. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Fences

Fences in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.