compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Firebrand

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen...
Delen op facebook
Firebrand
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Firebrand - Bioscopen, Tijden & Tickets

Firebrand in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Firebrand zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine's jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven. Firebrand biedt een hedendaagse en feminstische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII. Regisseur Karim Aïnouz (The Invisible Life of Euridice Gusmao) brengt samen met acteurs Alicia Vikander (The Green Knight, Tomb Raider, The Danish Girl) en Jude Law (The New Pope, Sherlock Holmes, The Nest) deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.