compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

Flowers of Shanghai

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

Shanghai, 1880. In het Chinese rijk bezoeken mannen 'het huis der bloemen' omdat alleen in deze oorden liefde gevonden kan worden. In het bordeel gehoorzaamden deze mannen aan de regels die hen door de vrouwen werden opgelegd en ligt de basis voor dramatische ontwikkelingen tussen deze dames en hun klanten.
Delen op facebook
Flowers of Shanghai
Nederlandse première: 24-6-2021
Taiwan, 1998, 113 min,

Flowers of Shanghai trailer

Trailer van Flowers of ShanghaiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Flowers of Shanghaihttps://i1.ytimg.com/vi/WmUUnR7GsnM/hqdefault.jpg2021-04-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Flowers of Shanghai - Bioscopen, Tijden & Tickets

Flowers of Shanghai in de bioscoop

Synopsis distributeur

Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden, de destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.

Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden. De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien. Een stijlvolle studie van een beroepsgroep, met ster Tony Leung als bordeelbezoekende hoge ambtenaar. Al direct na de wereldpremière wilde Eye Flowers of Shanghai in distributie nemen. Door rechtenissues ging de release niet door en was de film slechts eenmalig te zien op het IFFR (1999). Meer dan twintig jaar later werd de film digitaal gerestaureerd en kon Eye alsnog een distributieovereenkomst sluiten. Met recht Previously Unreleased dus, deze fraaie period piece met mooie kostuums, prachtige maskers en schitterende decors.

Productiemaatschappij: 3H Productions, Shochiku Co. Ltd.

Cast & Regisseur