compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ganz: How I Lost My Beetle

Ganz: How I Lost My Beetle

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

biografie, documentaire, historie

Pitch van Ganz: How I Lost My Beetle
Ganz: How I Lost My Beetle filmstill
Ganz: How I Lost My Beetle filmstill
Delen op facebook
Ganz: How I Lost My Beetle
Nederlandse première: 2-5-2019
Het verhaal van Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter Hitlers Volkswagen die verbannen door de nazi’s roemloos stierf in Australië. Zijn biograaf en familieleden proberen zijn nalatenschap bekend te maken en letterlijk weer op de weg te krijgen.
Ganz: How I Lost My Beetle trailer
Ganz: How I Lost My Beetle - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ganz: How I Lost My Beetle in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Josef Ganz, auto-ingenieur en redacteur van het vaktijdschrift Motor-Kritik, verraste Duitsland toen hij in 1932 in een revolutionaire kleine auto verscheen. Het was zijn droom: een lichte en wendbare auto die iedereen zich kan permitteren. Adolf Hitler, eenmaal aan de macht, deelde zijn droom. Alleen was er in Hitlers Duitsland geen plek voor de Joodse uitvinder Ganz. Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. In de film brengen Ganz’ familie en bewonderaars zijn verloren erfgoed weer tot leven.