compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Gegen die Wand

Gegen die Wand

****0
Waardering: 4/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Pitch van Gegen die Wand
Delen op facebook
Gegen die Wand
Nederlandse première: 2-9-2004
Duitsland, Turkije, 2004, 123 min,
Na een poging tot zelfmoord ontmoet de opstandige Sibel in een kliniek alcoholist Cahit, die net als zij van Turkse afkomst is. Om onder het juk van hun strenge families uit te komen besluiten de twee een schijnhuwelijk aan te gaan. Dan wordt Cahit écht verliefd op Sibel, die juist geniet van haar pas verworven vrijheid.
bijzonderheden
Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn 2004. Met dit rauw verbeelde en compromisloze drama keert Fatih Akin terug naar de essentiële vertelstijl die ook zijn debuutfilm Kurz und Schmerzlos typeerde. De zinderende vertolkingen van Birol Ünel en Sibel Kekilli weerspiegelen niet alleen de energie van de filmmaker, maar bekrachtigen ook de urgentie van de thematiek, zo inherent aan hun eigen Turks-Duitse afkomst.
De film raakte in Turkije in opspraak toen bleek dat de 24-jarige hoofdrolspeelster Sibel Kekilli in het verleden als pornoactrice had gewerkt.
Aanloop
Na Kurz und Schmerzlos, Im Juli. en Solino is dit Fatih Akins vierde speellfilm. Bij de Berlinale 2001 was Akin lid van de Internationale Jury.
Gegen die Wand - Bioscopen, Tijden & Tickets

Gegen die Wand in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.