compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Giant

Giant

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

drama, filmhuis

Pitch
Het leven van drie generaties van een Texaanse familie. Via de familiekroniek wordt de ontwikkeling van Texas van agrarisch gebied tot rijke, moderne oliestaat zichtbaar. Eenvoudige ranchers worden oliebaronnen, alle complicaties en conflicten inbegrepen.
Delen op facebook
Giant
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1956, 201 min,
bijzonderheden
'Giant' is vooral bekend als de derde en laatste film van James Dean en als inspiratiebron voor latere soapseries. De rol van Leslie (Elizabeth Taylor) was eerst aangeboden aan Grace Kelly; ze sloeg het aanbod af...
James Dean maakte tijdens de opnamen van 'Giant' een reclamefilm over veiligheid in het verkeer, met als slogan: 'Denk eraan, rij voorzichtig, want het leven dat je daardoor kan redden, kan het mijne zijn'. Op 30 september 1955 verongelukte Dean dodelijk in zijn zilverkleurige Porsche. Hij werd slechts 24 jaar.
Aanloop
George Stevens regisseerde eerder o.a. ook Alice Adams (1935), Quality Street (1937), A Place In The Sun (1951) en Shane (1953).
Giant - Bioscopen, Tijden & Tickets

Giant in de bioscoop

Wil je Giant zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Via het leven van drie generaties van een Texaanse familie wordt de ontwikkeling van Texas van agrarisch gebied tot rijke, moderne oliestaat zichtbaar. Met James Dean en Elizabeth Taylor.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen