compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Good Manners

Good Manners

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

fantasy, filmhuis, horror

Pitch van Good Manners
Good Manners: Marjorie Estiano (Ana) en Isabél Zuaa (Clara)
Good Manners: Marjorie Estiano (Ana) en Isabél Zuaa (Clara)
Delen op facebook
Good Manners
Nederlandse première: 29-11-2018
Brazilië, Frankrijk, 2017, 135 min,
De zwangere Ana wordt verstoten door haar familie en huurt een werkloze verpleegster als hulp in. Ana wordt ook geplaagd door dromen en naarmate de zwangerschap vordert worden haar gedragingen steeds merkwaardiger, zo kan ze ineens ook zingen.
trailer en bijzonderheden over Good Manners
De film won maar liefst 24 prijzen en scoorde goed als gay-film, maar ook als reguliere film. De film won in eigen land prijzen voor beste film, beste fictiefilm, beste actrice en beste camerawerk onder andere de Rio de Janeiro International Film Festival 2017.
Aanloop van Good Manners
Regisseurs Marco Dutra en Juliana Rojas werkten eerder samen aan Trabalhar Cansa (2011).
BioscoopAgenda van Good Manners

Good Manners in de bioscoop

Wil je Good Manners zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Genre-overschrijdende sprookjesachtige film over een vriendschap over sociale klasse heen, een vleugje horror, een vleugje musical en een vreemde zwangerschap.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een sprookje, een romance, een musical, een sociale parabel en lieve horror op de koop toe…. en dat allemaal in een film.

De jonge, bloedmooie Ana is ongehuwd zwanger en verstoten door haar rijke familie. Ze neemt de eenzame verpleegster Clara in dienst als nanny en huishoudelijke hulp. Tussen de twee vrouwen ontstaat een hechte band, die uitmondt in een passievolle liefdesrelatie ondanks het verschil in huidskleur, afkomst en karakter. Beiden dragen bovendien een geheim met zich mee in de kille moderne stad. Er hangt een zekere spanning in de lucht. Geleidelijk komt Clara erachter dat er iets vreemds aan de hand is met Ana en haar baby. Wat betekenen al die stukken vlees in de koelkast en die nachtelijke slaapwandelingen bij volle maan ? “Grote ogen, grote mond, grote handen…”, verklapt Dr. Ciro wanneer hij de echoscopie bekijkt van Ana’s nog ongeboren kind.
Na een noodlottige bevalling staat Clara er alleen voor, met Ana's bijzondere baby. Ze beschermt het schattige jongetje zo goed en kwaad als ze kan tegen zijn lot, maar hoe ouder de jongen wordt, hoe sterker de roep van de volle maan.