compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU

Good Manners

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Good Manners

Delen op facebook
Good Manners
Nederlandse première: 29-11-2018
Brazilië, Frankrijk, 2017, 135 min,

De zwangere Ana wordt verstoten door haar familie en huurt een werkloze verpleegster als hulp in. Ana wordt ook geplaagd door dromen en naarmate de zwangerschap vordert worden haar gedragingen steeds merkwaardiger, zo kan ze ineens ook zingen.

Good Manners trailer en bijzonderheden

De film won maar liefst 24 prijzen en scoorde goed als gay-film, maar ook als reguliere film. De film won in eigen land prijzen voor beste film, beste fictiefilm, beste actrice en beste camerawerk onder andere de Rio de Janeiro International Film Festival 2017.

Trailer van Good MannersBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Good Mannershttps://i1.ytimg.com/vi/3UP9v7iFeFY/hqdefault.jpg2018-08-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseurs Marco Dutra en Juliana Rojas werkten eerder samen aan Trabalhar Cansa (2011).

Synopsis distributeur

Een sprookje, een romance, een musical, een sociale parabel en lieve horror op de koop toe…. en dat allemaal in een film.

De jonge, bloedmooie Ana is ongehuwd zwanger en verstoten door haar rijke familie. Ze neemt de eenzame verpleegster Clara in dienst als nanny en huishoudelijke hulp. Tussen de twee vrouwen ontstaat een hechte band, die uitmondt in een passievolle liefdesrelatie ondanks het verschil in huidskleur, afkomst en karakter. Beiden dragen bovendien een geheim met zich mee in de kille moderne stad. Er hangt een zekere spanning in de lucht. Geleidelijk komt Clara erachter dat er iets vreemds aan de hand is met Ana en haar baby. Wat betekenen al die stukken vlees in de koelkast en die nachtelijke slaapwandelingen bij volle maan ? “Grote ogen, grote mond, grote handen…”, verklapt Dr. Ciro wanneer hij de echoscopie bekijkt van Ana’s nog ongeboren kind.
Na een noodlottige bevalling staat Clara er alleen voor, met Ana's bijzondere baby. Ze beschermt het schattige jongetje zo goed en kwaad als ze kan tegen zijn lot, maar hoe ouder de jongen wordt, hoe sterker de roep van de volle maan.

Productiemaatschappij: Canal+ (with the participation of), Centre National de la Cinématographie (CNC) (with , Dezenove Som e Imagem, Filmes do Caixote (in association with), Globo Filmes, Good Fortune Films, Urban Factory, ZDF

Cast & Regisseur

José Blanc

Ronaldo, pai de Ana
Lilian Blanc

Selma, mãe de Ana
Marco Dutra

Regisseur
Juliana Rojas

Regisseur