compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song

Delen op facebook
Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song
Nederlandse première: 29-12-2022
Verenigde Staten, 2021, 118 min,

In Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song de moeizame weg van iconisch lied heeft doorlopen. De songwriter als kind van zijn tijd, van afgewezen nummer die desondanks een monster-hit wordt, van hoe het lied een ijkpunt is geworden voor artiesten.

Bekijk bij:

NETFLIX

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song trailer en bijzonderheden

Leonard Cohen gaf groenlicht voor deze productie vlak voor zijn 80ste verjaardag in 2015. De film kreeg toegang tot een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust, waaronder Cohen's persoonlijke notitieboekjes, dagboeken en foto's, speelfilms en uiterst zeldzame audio-opnamen en interviews.

Trailer van Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a SongBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Songhttps://i1.ytimg.com/vi/jRVYFo4nDwY/hqdefault.jpg2022-12-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmakers Daniel Geller en Dayna Goldfine zijn bekend van Ballets russes (2005).
Eerder werkte Rufus Wainwright aan de documentaire/concertregistratie over Leonard Cohen Leonard Cohen: I'm Your Man, waarvoor Cohen niet zijn goedkeuring gaf ondanks het feit dat hij er in optreedt samen met U2. Cohen was ook te zien in Marianne & Leonard: Words of Love (2019) en in de komische film Bird on a Wire (1974).

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song - Bioscopen, Tijden & Tickets

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song in de bioscoop

Wil je Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

Het nummer Hallelujah heeft een dramatische geschiedenis, het nummer werd afgewezen door een platenlabel, maar groeide uit tot een monsterhit.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een eerbetoon aan Leonard Cohen en zijn meest bekende en meest gecoverde song.

Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust.

Productiemaatschappij: Geller/Goldfine Productions