Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Hannah

Hannah

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van Hannah
Hannah: Charlotte Rampling (Hannah)
Hannah: Charlotte Rampling (Hannah)
Hannah
Nederlandse première: 22-2-2018
België, Frankrijk, Italië, 2017, 95 min,
Als Hannah's man in de gevangenis terechtkomt, lijkt Hannah hier nauwelijks door aangedaan. Ze gaat rustig door met haar dagelijkse bezigheden. Maar de mensen reageren anders op haar en langzaam geraakt ze in een isolement.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Hannah
Deze film werd voor het eerst tijdens de 74ste editie van het Internationale Film Festival van Venetië getoond. Hoofdrolspeelster Charlotte Rampling won de Volpi-onderscheiding voor beste actrice.
Aanloop van Hannah
Charlotte Rampling is onder meer bekend van haar rol als naar inspiratie zoekende schrijfster in de Franse film Swimming Pool.
BioscoopAgenda van Hannah

Hannah in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Hannah van regisseur Andrea Pallaoro (Medeas) is een intiem portret over een gebroken vrouw.

Het leven van Hannah krijgt een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gearresteerd. Ogenschijnlijk onaangedaan gaat Hannah door met de

dagelijkse dingen. Ze doet haar huishouden, is de liefdevolle oppas van een kleine jongen en bezoekt de wekelijkse repetities van een

amateurtheatergezelschap. Nergens wordt gesproken over haar situatie, het is alsof niemand weet wie zij is. Langzamerhand overvalt de eenzaamheid haar. Wanneer ze door haar zoon de deur wordt gewezen, wordt de rauwe werkelijkheid intens voelbaar en verliest ze de grip op haar leven. Hannah van regisseur Andrea Pallaoro (Medeas) is een intiem portret over een gebroken vrouw. Met minimale middelen onderzoekt de filmmaker eigentijdse thema’s als vervreemding, eenzaamheid en de grens tussen individuele vrijheid, menselijke relaties en sociale druk. Pallaora schreef het script voor de film met Charlotte Rampling als hoofdrolspeelster in zijn achterhoofd. Zijn keuze voor haar bleek de juiste. De reacties van de internationale filmpers na de wereldpremière op het filmfestival van Venetië in 2017 waren zeer positief en Charlotte Rampling voegde er met de award voor Beste Actrice (Volpi Cup) opnieuw een prijs toe aan haar omvangrijke oeuvre.