compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU

Happy Together

Cheun gwong tsa sit

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

Na de nodige relatieproblemen vertrekken Yiu-Fai en Po-Wing naar Argentinië om het opnieuw te proberen. Hier loopt het zo mis dat Yiu-Fai in een bar gaat werken om zo snel mogelijk het geld voor de terugreis bij elkaar te verdienen. Zelfs wanneer Po-Wing gewond op de stoep staat, kan hij nauwelijks nog sympathie voor hem opbrengen.
Delen op facebook
Happy Together
Nederlandse première: 10-6-2021
België, 2008, 96 min,

Bekijk bij:

meJane

Happy Together trailer en bijzonderheden

In 2021 wordt de film opnieuw uitgebracht in een 4K-versie.
Tony Leung Chiu Wai (Yiu-Fai) werd met een vals script overgehaald om aan de film mee te doen, en ontdekte pas later dat hij de rol van een homoseksule man zou spelen.

Trailer van Happy TogetherBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Happy Togetherhttps://i1.ytimg.com/vi/rZSZmWzEvMc/hqdefault.jpg2021-05-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Kar-wai Wong maakte ook de films Chungking Express (1994) en Fallen Angels (1995).

Recensies van Happy Together

Happy Together - Bioscopen, Tijden & Tickets

Happy Together in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Hongkong-supersterren en hartenbrekers Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat opgesloten zit in een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt.

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. Winnaar van de prijs voor Beste Regisseur in Cannes. Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren. Happy Together won de Best Director Award en was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes. Eye brengt zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Productiemaatschappij: Vlaams Audiovisueel Fonds, Vlaamse Televisie Maatschappij (VTM)