compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Herr Wichmann von der CDU

****1/2
Waardering: 4.3/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Zomer 2002. Verkiezingen in de Uckermark, een gebied in het uiterste oosten van Duitsland, waar het percentage werklozen 25% bedraagt. Voor veel jongeren reden om elders hun geluk te zoeken. Het ziet er slecht uit voor de 25-jarige Bundestagskandidat van de CDU Henryk Wichmann in een gebied, waar traditioneel op de arbeiderspartij SPD wordt gestemd. Maar Henryk Wichmann geeft niet op.
Delen op facebook
Herr Wichmann von der CDU
Duitsland, 2003, 80 min,

bijzonderheden

Met de leus 'Frischer Wind bringt Bewegung in die Politik' trekt Wichmann door zijn kiesdistrict, discussieert, deelt flyers uit en bezoekt bejaardentehuizen en kleine bedrijfjes. Beelden van Wichmann, die in een gevecht met de wind hevige pogingen doet om parasol en flyers in bedwang te houden, doen onwillekeurig denken aan Don Quichote.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Andreas Dresen maakte met 'Herr Wichmann von der CDU' voor het eerst sinds 1994 weer een documentaire. De film ontstond in het kader van de gerenommeerde documentaire-reeks "Denk ich an Deutschland" van de BR (Bayrischer Rundfunk) en WDR (Westdeutscher Rundfunk).

Herr Wichmann von der CDU - Bioscopen, Tijden & Tickets

Herr Wichmann von der CDU in de bioscoop

Wil je Herr Wichmann von der CDU zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over de verkiezingscampagne van Henryk Wichmann, de 25-jarige Bundestagskandidat van de CDU in het uiterste oosten van Duitsland, waar het werkloosheidspercentage 25% bedraagt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bayerischer Rundfunk (BR), Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Cast & Regisseur