compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Het Voorval - Armando en de mythe

Voor alle leeftijden

Pitch van Het Voorval - Armando en de mythe

Armando (Zichzelf)

Armando (Zichzelf)

Delen op facebook
Het Voorval - Armando en de mythe
Nederlandse première: 25-10-2018
Nederland, 2018, 70 min,

De schilder Armando wordt alom gezin als één van de belangrijkste na-oorlogse schilders van Nederland. Hij blijkt te putten uit een voorval in zijn jeugd tijdens de oorlog. De makers vermoeden dat hij in derde persoon over zichzelf spreekt en gaan op onderzoek.

Bekijk bij:

Het Voorval - Armando en de mythe trailer en bijzonderheden

Armando overleed op 1 juli 2018, in Potsdam, Duitsland. Hij putte voor zijn werk uit zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Kamp Amersfoort.

Trailer van Het Voorval - Armando en de mytheBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Het Voorval - Armando en de mythehttps://i1.ytimg.com/vi/hjs0gDo8auM/hqdefault.jpg2018-10-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het Voorval - Armando en de mythe - Bioscopen, Tijden & Tickets

Het Voorval - Armando en de mythe in de bioscoop

Wil je Het Voorval - Armando en de mythe zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De schilder Armando wordt alom gezin als één van de belangrijkste na-oorlogse schilders van Nederland. Hij blijkt te putten uit een voorval in zijn jeugd tijdens de oorlog.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De film volgt het laatste hoofdstuk in het leven en het werk van een van Nederlands belangrijkste naoorlogse kunstenaars.

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zijn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt in Armando’s werk in vele vormen terug; een noodlottig treffen, een slachtoffer die dader wordt, een schuldig bos dat alles zag maar zwijgt. Was Armando betrokken bij de noodlottige gebeurtenis of heeft hij een tragedie van mythologische proporties bedacht? Filmmakers Sjors Swierstra en Roelof Jan Minneboo gaan op zoek naar antwoorden. Het begint aan de rand van een bos. Een jongen van een jaar of 15 trotseert de spertijd. Een Duitse soldaat houdt hem staande en voert hem mee naar Kamp Amersfoort. De jongen doet of hij struikelt en steekt de soldaat neer. De soldaat sterft, de jongen vlucht. Dit voorval, Hét Voorval, speelt een essentiële rol in het werk van schilder, schrijver, dichter, beeldhouwer, violist en theatermaker Armando. In interviews begint hij regelmatig zelf over het voorval, maar als er wordt doorgevraagd weert hij af. Dus blijven er vragen: was hij er zelf bij betrokken of heeft hij een universele tragedie bedacht, een eigen mythe, die als rode draad door zijn omvangrijke oeuvre loopt?

Productiemaatschappij: Memphis Film & Television

Cast & Regisseur

Armando

Zichzelf
Thomas Bos

German soldier
Pascal Kijzer

Young Armando / Young boy
Rover Wouters

Young Armando / Young boy