compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Het Zakmes

Het Zakmes

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

familiefilm

Pitch van Het Zakmes
Mees en Tim zijn boezemvrienden. Wanneer Tim onverwacht naar Almere verhuist, weet Mees niet goed hoe hij zijn vriend het zakmes terug moet geven dat per ongeluk in zijn broekzak is geraakt.
Delen op facebook
Het Zakmes
Nederlandse première: 21-6-2018
Nederland, 1992, 90 min,
trailer en bijzonderheden over Het Zakmes
Ben Sombogaarts tweede kinderspeelfilm is een geslaagde vertelling over de effectiviteit van kinderlogica. Naar het boek van Sjoerd Kuyper. Vanaf 4 jaar.
Aanloop van Het Zakmes
Ben Sombogaart (1947) was aanvankelijk documentairemaker, en richtte zich vanaf 1981 op het maken van (jeugd)speelfilms en televisieseries. 'Het Zakmes' (1993) werd bekroond met een Gouden Kalf.
BioscoopAgenda van Het Zakmes

Het Zakmes in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Het Zakmes zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 6-jarige Mees zit met een groot probleem wanneer zijn vriendje Tim verhuist: hij heeft zijn zakmes nog.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het Zakmes is terug. Gedigitaliseerd en met verbeterde beeldkwaliteit.

Mees en Tim zijn vrienden, ze kennen elkaar al lang. Maar op de eerste dag in groep drie, een dag zo vol beloften van lezen en schrijven en rekenen, komt Tim met slecht nieuws: over een aantal weken gaat hij verhuizen. En niet zomaar even om de hoek, nee, een machtig eind weg helemaal naar Flevoland! Die avond, bij het uitkleden, ontdekt Mees dat hij het zakmes van Tim waar ze die middag mee speelden, nog zijn broekzak heeft. Mees voelt zich een dief. De volgende ochtend spoedt Mees zich naar het huis van Tim, maar hij is te laat: het huis is leeg.
Zo begint een eenzame speurtocht naar Tim. Mees laat vrijwel geen middel onbenut om in contact te komen met zijn verdwenen vriend en hem zijn zakmes terug te kunnen geven.