compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU

Het Zakmes

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Mees en Tim zijn boezemvrienden. Wanneer Tim onverwacht naar Almere verhuist, weet Mees niet goed hoe hij zijn vriend het zakmes terug moet geven dat per ongeluk in zijn broekzak is geraakt.
Delen op facebook
Het Zakmes
Nederlandse première: 21-6-2018
Nederland, 1992, 90 min,

Bekijk bij:

Cinemember

Het Zakmes trailer en bijzonderheden

Ben Sombogaarts tweede kinderspeelfilm is een geslaagde vertelling over de effectiviteit van kinderlogica. Naar het boek van Sjoerd Kuyper. Vanaf 4 jaar.

Trailer van Het ZakmesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Het Zakmeshttps://i1.ytimg.com/vi/4EQ1RAMmMWM/hqdefault.jpg2018-06-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ben Sombogaart (1947) was aanvankelijk documentairemaker, en richtte zich vanaf 1981 op het maken van (jeugd)speelfilms en televisieseries. 'Het Zakmes' (1993) werd bekroond met een Gouden Kalf.

Het Zakmes - Bioscopen, Tijden & Tickets

Het Zakmes in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Het Zakmes is terug. Gedigitaliseerd en met verbeterde beeldkwaliteit.

Mees en Tim zijn vrienden, ze kennen elkaar al lang. Maar op de eerste dag in groep drie, een dag zo vol beloften van lezen en schrijven en rekenen, komt Tim met slecht nieuws: over een aantal weken gaat hij verhuizen. En niet zomaar even om de hoek, nee, een machtig eind weg helemaal naar Flevoland! Die avond, bij het uitkleden, ontdekt Mees dat hij het zakmes van Tim waar ze die middag mee speelden, nog zijn broekzak heeft. Mees voelt zich een dief. De volgende ochtend spoedt Mees zich naar het huis van Tim, maar hij is te laat: het huis is leeg.
Zo begint een eenzame speurtocht naar Tim. Mees laat vrijwel geen middel onbenut om in contact te komen met zijn verdwenen vriend en hem zijn zakmes terug te kunnen geven.

Productiemaatschappij: Bos Bros. Film-TV Productions

Cast & Regisseur