compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Holy Spider

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Holy Spider

Delen op facebook
Holy Spider
Nederlandse première: 10-11-2022
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, 2022, 115 min,

In Holy Spider onderzoekt een journaliste de seriemoorden op sekswerkers door de zogenaamde "Spider Killer", die gelooft dat hij de straten van zondaars schoonmaakt. Plaats van handeling is de donkere onderbuik van de Iraanse heilige stad Mashhad. Naarmate ze dichter bij het ontmaskeren van zijn misdaden komt, wordt de kans op gerechtigheid moeilijker omdat de moordenaar door velen wordt omarmd als een held.

Bekijk bij:

meJane

Holy Spider trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 'Spider Killer' Saeed Hanaei, die zichzelf zag als op een missie van God toen hij tussen 2000 en 2001 16 vrouwen vermoordde.

Trailer van Holy SpiderBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Holy Spiderhttps://i1.ytimg.com/vi/5qOLBiobjn0/hqdefault.jpg2022-10-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ali Abbasi regisseerde eerder Gräns (2018) en Shelley (2016).
Hoofdrolspeelster en producent Zahra Amir Ebrahimi speelde eerder in Tehran Taboo (2017).

Holy Spider - Bioscopen, Tijden & Tickets

Holy Spider in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Holy Spider zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een journaliste daalt af in de donkere onderbuik van de Iraanse heilige stad Mashhad waar een seriemoorden op sekswerkers worden geleegd door de zogenaamde "Spider Killer", die gelooft dat hij de straten van zondaars schoonmaakt.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Holy Spider is een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar 'de spider killer'. Prijswinnend regisseur Ali Abbasi (Gräns) weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen. Journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico's om toch achter de identiteit van de 'spider killer' te komen. Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid. Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.

Productiemaatschappij: ARTE (in partnership with), Arte France Cinéma (co-production), Danish Broadcast Corporation (in partnership with), Danish Film Institute (support), Deutscher Filmförderfonds (DFFF) (support), Eurimages (support), Film i Väst (in co-production with), Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (support), Filmförderungsanstalt (FFA) (support), Medienboard Berlin-Brandenburg (support), Nordisk Film Production (co-production), Nordisk Film- & TV-Fond (support), ONE TWO Films, Profile Pictures, Rotor Film (in association with), Sveriges Television (SVT) (in partnership with), Swedish Film Institute (support), The Imaginarium (in association with), Why Not Productions (co-production), Wild Bunch International (co-production), ZDF