compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

House of Fools

***1/20
Waardering: 3.5/5

Dom Durakov

Pitch

1996, de eerste Tsjetsjeense oorlog. Een psychiatrische inrichting vlakbij de grens, op een kruispunt van de oorlogsconflicten. Hier leven Janna en de overige bewoners onwetend van de conflicten in de buitenwereld. Ze zijn verbijsterd als de trein die iedere nacht aan hen voorbijtrekt, dit keer niet langskomt.
Delen op facebook
House of Fools
Frankrijk, Russische Federatie, 2002, 104 min,

bijzonderheden

Deze film won diverse prijzen en was genomineerd voor een Oscar voor de beste buitenlandse film. Konchalovsky heeft een intrigerend portret geschetst van een politiek actuele en beladen situatie. Met liefde schildert hij het rijke scala aan personages, zonder direct een moreel oordeel te vellen. Konchalovsky is erin geslaagd het zware onderwerp met een zekere lichtvoetigheid neer te zetten en tegelijkertijd de valkuilen van de karikatuur of het sentiment te ontlopen. Daarnaast heeft hij de volstrekte vreemde eend Bryan Adams in de bijt van een Russisch-Tsjetjeens grensdorp weten te plaatsen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Andrej Konchalovsky (Rusland, 1937) komt uit een familie van beroemde Russische schilders en dichters; zo is hij de broer van Nikita Mikhalkov. Hij schreef scenario's voor collega-regisseurs en regisseerde theaterstukken en opera's. Begin jaren '80 week hij uit naar de VS, waar hij een aantal succesvolle speelfilms maakte, waaronder "Runaway Train" (1985).

House of Fools - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bac Films, Hachette Première, Persona